Vil du lese mitt manus “Geronimo”?

Kjære patroner, da er “Geronimo” lagt ut i hovedmenyen.

Det vil bli lagt ut flere manus forløpende de neste dagene.

*

“Geronimo” er første del i oppvekstromanen “Apasjer”.

I denne første delen møter vi Georg, som sliter med skolen og har et opptrappende rusforbruk.

I andre del, “Manitu”, har rusen tatt overhånd for Georg og flere av vennene hans, samtidig som miljøengasjementet står sterkt hos enkelte av dem. Georg gjennomgår rehabilitering på et kristent rehab-sted. Det går ikke så veldig bra, han kræsjer ganske kraftig med menighetskulturen han møter, noe som fører til både morsomme og mindre morsomme opplevelser. Noen i gjengen går også altfor langt i sin kristen-radikalisme, med demonutdrivelser osv.
Samtidig får Georg på et vis stablet seg på beina etterhvert, og skaffer seg et noenlunde stabilt liv. Med strek under noenlunde.

Siste del, “Apasjer”, foregår i nåtid. De som fortsatt lever begynner å komme opp i åra. Men da det planlegges utbygging innenfor Nordmarkas hellige markagrense, får Georg samlet troppene fra fortiden og blåst liv i gamle glør. Gjengen, som ikke har sett hverandre på over et tiår, kommer sammen igjen og slår leir i bygningsområdet. Der kjemper de en innbitt kamp mot utbyggere og politi. Engasjementet blir av den radikale sorten. De går fullt og helt inn i rollen som indianere i kamp mot blåjakker, selve barndomsfantasien, og denne gangen vinner indianerne.
Samtidig som det går så altfor galt for noen.

Oj, sorry, glemte å komme med sånn SPOILER ALERT! 🙂

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?