Victoria 12 år!

Da er det tolv år siden livet mitt ble helt forandret. I dag har nemlig lille/store fantastiske Victoria bursdag.

Litt kjipt at jeg heller ikke i år får vært sammen med henne på selve bursdagen. Det som er dumt med sånn “annenhver uke”-opplegg, er at datoene bare flytter seg med én eller to dager for hvert år. Jeg har hatt så uflaks at jeg så langt har endt opp med alle 17.maiene, mens mora har fått alle bursdagene! 🙂
Men jeg skal feire henne på mandag, og det gleder jeg meg til. Og snart blir det også noen fine ferieuker.

vic

vic

hest

Jeg er så uendelig glad i den jenta der. Ikke noen vits å forsøke å beskrive det, ender bare med sentimentalitet. (Slik som f.eks. HER!) Men jeg må uansett dra fram klisjeene om hvor fort tida flyr. Den flyr som en pegasus i medvind.

Det er jo bare noen uker siden vi fulgte lille Victoria til barnehagen for første gang:

barnehagen

Og bare noen dager siden vi fulgte henne til skolen for første gang:

skolevei1
vicskole

Jeg anklager meg selv for ikke å ha filmet mer fra de to første årene av Victorias liv. Det er så mange ting man gjerne skulle hatt opptak av. Som hikstlatteren hennes på stellebordet da hun var ett. Eller hodenikkingen hun gjorde hver gang jeg satte på The Cure i samme alder (hun elska “Shake Dog Shake”, “Charlotte Sometimes” og “Lovesong”). Eller hennes aller første forsøk på å prate.
Men man tenker at man alltids kan gjøre opptak en annen dag. Og plutselig har hun vokst forbi det stadiet man ønsket å dokumentere for framtiden. Det går så fort, så merkelig fort.

Behovet av å få opplevelser over på et digitalt format, handler vel kanskje om et slags utopisk ønske om at visse ting skal vare evig. Enkelte er jo også så opptatt av å forevige visse øyeblikk at de ikke rekker å nyte dem der og da, fordi de fomler med zoom og play mens scenen utspiller seg.
Jeg har heldigvis gjort mange opptak i sjelen. Visse minner har lagt seg såpass sterkt på hjertet at de ikke kan slettes ut.

Og etter tolv år som pappa, har jeg lært følgende: Det er bare å nyte dagen i dag, og passe på ikke å gå glipp av den.
For allerede i morgen er lillejenta en dag eldre.

bal

Dessuten byr hvert stadie i utviklingen på hver sine gleder. Victoria er nå med på ganske lange skogsturer, til og med i bratt og ulendt terreng, noe som ikke hadde gått for noen år siden.
Og humoren hennes – som alltid har vært en karakteristisk del av hennes personlighet – blir bare bedre og bedre.

Heldigvis er hun fortsatt der hvor pappa regnes som en dritkul lekekamerat. Håper akkurat det varer i lang, lang tid.

topp

IMG_2742

Jeg gleder meg til alt som venter. Og over alt som har vært. Og mest av alt over det som er nå.

GRATULERER MED DAGEN! ELSKER DEG!

P.S.! Videosnuttene under ligger ute med hennes tillatelse, og forblir værende til hun eventuelt blir flau som fjortis. Hvis hun da ikke blir en så kul og trygg fjortis at det ikke er så farlig for henne. 🙂

One thought on “Victoria 12 år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?