Ut av bobla

Siden søndag kveld har jeg vært i “bobla”. Jeg har vært alene i leiligheten, med mobilen på lydløs og døra låst, og skrevet hvert våkne øyeblikk.
Det går i henholdsvis biografien om fattern og siste finpuss på Okkult kirke.

I dag sprekker bobla litt opp, for det er på tide å se andre mennesker igjen, og kanskje til og med sjekke en e-post eller tre.
Først blir det en tur innom Moss sykehus (hvor jeg følges ganske hyppig opp av hjertepoliklinikken). Deretter går ferden til Åsgreina og min vakre kjære.

*

Enkelte serier får litt for mange sesonger. Det blir evinnelige repetisjoner av samme greiene. Jeg ser ikke så ofte på serier, men har f.eks. klart å komme meg midtveis i sesong 5 av “Billions”. Fortsatt er jeg sånn delvis underholdt, men håper samtidig at serieskaperne snart drar fram et ess fra ermet. For nå begynner enkelte ting å gå i stadig nye sirkler. Har de gått tomme for ideer?

Vel, det samme gjelder vel bloggen min, for dere som har fulgt den de siste par årene. Begynner å bli en runddans her inne også, med de samme problemene og utfordringene i evige sirkler (riktignok med litt blålys-action innimellom). 🙂

Men jeg mistenker at Manusforfatteren der oppe har noen kule overraskelser rundt neste sving. Forhåpentligvis går “Davids liv” snart inn i en sesong som er helt annerledes enn de forrige. Jeg tror dessuten fortellingen bare såvidt er halvveis, insha’Jahve.

Akkurat i øyeblikket er det riktignok the same old story, hvor jeg må finne akutte løsninger på tom konto og jobbmangel og forfalte regninger. (NAV har jeg utviklet allergi mot, så den redningsplanken har jeg bare sendt videre til sjøs.)
Ikke minst fordi det i morges gikk opp for meg at det straks er påskeferie.

Er jo palmesøndag allerede søndag! Shit! Trodde jeg hadde en uke til på meg!

Så, i dag tidlig ble de samme gamle bønneemnene gjentatt:

1. FOKUS. Gud, hjelp meg å konsentrere og fokusere på det jeg skal. Og dessuten få visdom på hva akkurat det er, slik at jeg tar rette avgjørelser.
2. LITT ARMSLENG. Gud, hjelp meg å få noen oppdrag rimelig kjapt, som både er innenfor det jeg kan klare i øyeblikket, og som i tillegg gir en viss grad av økonomisk armsleng.
3. PASSE TEMPO. Gud, hjelp meg å finne den rette balansen når det gjelder tempo, innsats og anstrengelse, slik at jeg ikke overanstrenger hjertet på den ene siden, eller blir helt sofagris på den andre.

Apropos det med sofagris, så har det blitt mye stillesitting siden søndag. Vanskelig å skrive mens man går. Men nå som legen har gitt sånn halvveis grønt lys til noen turer, føler jeg villmarken kalle. I løpet av helgen håper jeg på å få til en aldri så liten dagstur i Guds frie. Den første på laaaang tid.
Er vel fortsatt en del snø på Romerriksåsene, men satser på at det er mulig å gå til fots enkelte steder.

*

Vil du støtte en skribent med veldig mye på hjertet, kan du enten a) bli en patron, b) forhåndsbestille Okkult kirke?, eller c) støtte arbeidet med “Fars tro” på Vipps 99 12 36 34 og få en takk bak i boka.
(Forresten: Takk til Annika for raus driks til bloggen!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?