Ulv!

Etter noen intense arbeidsdøgn lot jeg meg friste til å skulke litt. Nabo Jan skulle nemlig kjøre til en naturperle på Østlandet et sted, og vandre inn i svært folketom natur. Jeg tenkte “XXXX it” (X-ene kan erstattes med bokstavene C, F, K, U i den rekkefølgen ditt sarte kristne sinn måtte tillate), lukket datamaskinen og slang meg impulsivt med.

Det skulle jeg ikke angre på!

I dag skjedde nemlig det som har vært en drøm i lang, lang tid. Vi fikk se en ulv!

Et enormt stort øyeblikk for to rovdyrentusiaster som oss. Dessverre var ikke Jan rask nok med kameraet sitt, og jeg var uten mobil. Ikke at det egentlig er så viktig. Det er altfor mange som går glipp av øyeblikk fordi de absolutt skal prøve å forevige dem.

Jeg har overnattet en del i ulverevir tidligere, i håp om i det minste å få høre den ule. Men no luck. Jeg har hørt bjørn (tror jeg) og sett bjørnebæsj. Jeg har lekt med to ulver på Langedrag.

Men først i dag fikk jeg endelig se en vill ulv i naturen. Stor stas! Da kan jeg krysse av dette på lista over ting jeg skal oppleve før jeg dør – og dette sto ganske høyt oppe på lista.

Ulven hadde en svært respektabel størrelse. Et flott dyr! Så fort den fikk øye på oss, pilte den raskt innover i skogen.

Dessverre finnes det litt for mange idioter i dette landet til at jeg kan fortelle nøyaktig hvor det var. Men selve området, som også var et nytt bekjentskap for meg, var virkelig vakkert. Turer dit ga mersmak!
Selv om jeg skal gjøre mitt beste for å la ulven være mest mulig i fred. Begynner dessverre å bli altfor få områder på Østlandet hvor slike som den kan gå særlig langt uten å bli forstyrret.

*

Nå venter en lang jobbenatt. Straffen for å skulke. Takk Gud for kaffe!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?