Tur til Gressholmen

I dag tok Victoria og jeg båten fra Aker Brygge og ut til øya Gressholmen, hvor det er en kort spasertur over til Rambergøya, som den er forbundet med.

Der var det nemlig en kjentmannspost, som Victoria fikk æren av å klippe. Da er det bare to turer igjen i nåværende kjentmannsbok, to lange og fine turer.

Har vært på Hovedøya mange ganger, men aldri tatt ferga videre til Gressholmen (så vidt jeg kan huske, da … men hvem vet hvilke øyer man var på i hine hårde).

Et hyggelig bekjentskap og en original kjentmannspost, selv om jeg skal innrømme at jeg i utgangspunktet var litt lunkent innstilt, da en en liten tur ut i Oslofjorden ikke føltes som en “ekte” tur i Oslomarka.

Vi tok en lunsj på øyas kro, hvor jeg gjerne skulle blitt sittende en hel soldag om jeg var rik og uten dagsplaner.

En veldig fin lørdag, men jeg er nødt til å komme med litt klagesang også. For fy Vy!

Å komme seg til og fra hovedstaden fra Bondegokk er litt av et prosjekt uten bil. Først sto vi en time over avgangstiden på Sonsveien stasjon, som vi var så heldige å få transport til, i påvente av buss for tog. En time! Da vi skulle tilbake igjen, ble det enda mer komplisert. På infotavla på Oslo S sto det bare at toget var innstilt og at man måtte sjekke Vy-appen for mer informasjon. På Vy-appen sto ikke andre opplysninger enn vanlige togtider. Så, etter masse klikk og styr, fant man en beskjed om å ta en rutebuss som gikk fra en bestemt gate.
For sikkerhets skyld spurte vi en ansatt på stasjonen, og fikk beskjed om at den slett ikke gikk fra den gaten, men en helt annen gate. Og derfra gikk den om … gjett, en time!

Men vi kom da hjem etterhvert.

Nå venter hele tre uker med en god del ferie med kjæresten og lillejenta (samt en god del skriving i ledige stunder).

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?