Torsdag!

Og da vare jammen blitt torsdag, gitt!

Tiden flyr. Som en pegasus i medvind.

Våkna i dag til de sedvanlige inkassomeldingene, brukte min sedvanlige halvtime på å drive bort stresset, og fortsetter nå arbeidet med biografien om fattern siden jeg (heldigvis og dessverre) ikke har andre jobber i øyeblikket.

I går gikk jeg blant annet gjennom boka “Hellig og feilfri for Gud”. Hele boka er nemlig inkludert i den langt tjukkere “Troens grunnvoller”, som en egen bok i boka.
Jeg ble skikkelig overrasket da jeg leste. For jeg har ikke lest denne siden den kom i 1993, og oppdaget i går at min egen bok “Hva som skiller evangeliet fra andre religioner – kristendommen inkludert” i bunn og grunn er en eneste lang REMIX av fatterns bok.

Budskapet har med andre ord gått inn.

Følte på en sterk takknemlighet til opphavet der jeg satt i sola og leste. Takknemlighet for at fattern har servert nådebudskap de siste tiårene, både fra plattformen og privat. Et befriende evangelium som tydeligvis hadde satt seg mer ordrett enn jeg trodde. Hadde han ikke vært faren min, og hadde ikke evangeliet vært uten copyright, kunne han jo nesten ha anklaget meg for plagiat!

Biografien om fattern vil forresten bestå av 1/3 direkte sitater. Er glad for å kunne gi hardcore nådebudskap videre.

Værgudene leverer i dag også, så blir straks utendørs jobbing i form av boklesning atter en dag. I dag er det fatterns tidligste bøker som står for tur. (Og for andre som eventuelt vil lese gamle bøker, men som ikke har dem fysisk, vil jeg herved tipse om nb.no – der finner du det meste!)

*

De ukene jeg er hos madammen på Åsgreina, innebærer torsdager også konseptet “Happy Thursday”. Det er et nydelig konsept som flere nabolag burde innføre. Hver eneste torsdag – året rundt – kommer flere naboer sammen her på Åsgreina, noe de har gjort i flere år. Da er det åpent hus, og det går litt på rundgang hvem som er vertskap. Som utenforstående tok det sånn cirka tre sekunder å føle seg velkommen og inkludert i fellesskapet.

Ser fram til nok en torsdagskveld med gode samtaler og skåling. Og synes alle nabolag på kloden fortjener Happy Thursday. Synes også at norske menigheter sånn ytre og rent praktisk sett burde vært mer som Happy Thursday. Nøff sedd.

Tusen takk til Fred Johan, Rolf Erik og Blesha for bidrag til biografien (og til Maria for bursdagsgave til reisekassa)! Slike bidrag settes utrolig pris på, bare så dere veit det. (Vipps 99 12 36 34)

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?