To ulike oppfordringer

Som noen kanskje fikk med seg, hadde jeg en kronikk i Dagen her om dagen. Den gikk på at kvinnen definitivt IKKE bør “tie i forsamlingen” i vår tid.

(For deg som ikke har tilgang til Dagen, så kan du høre kronikken opplest HER, fra 18:46 og utover.) (Ny live-sending i kveld kl 21, forresten!)

I dag får jeg tilsvar i avisa fra en meget sint Bernhard Sunde. Vet ikke om jeg gidder å svare ham, for jeg vet ikke helt om det er et slikt debattnivå jeg vil synke ned på.

Han mener det jeg serverer ikke er annet enn “djevelens gamle grep om å sette Guds ord i tvil”, og “svermeri av verste slag”. Ja, “fullstendig absurd”, faktisk. Og “kraftig villfarelse”, da. Jeg er visst å sammenligne med “løgnprofetene på Jeremias tid”.

Konklusjonen til herr Sunde blir følgende:

“Derfor vil jeg oppfordre enhver sjel som har håp om evig liv i Jesus Kristus, å avstå fra Åleskjærs oppfordring å (sic) lytte til hans falske kallsanvisning.”

Nesten så man skulle tro du risikerer å havne i helvetet bare fordi du leser bloggen min nå.

Har også vært en tur innom kommentarfeltene til Dagen, både på nettsiden og Facebook, selv om jeg egentlig veit at man bør styre unna akkurat de to om man ønsker å bevare et sunt sinn.
Der kunne jeg blant annet lese:

“Å hevde at kvinner skal være frilynte og frisinnede, er moderne tankespinn, som kommer fra tidsånden i denne verden, og ikke fra Guds Ånd som er hellig. At kvinner skal gjøre de oppgavene mennene er kalt til å gjøre, høres vakkert ut, men dette er i virkeligheten dødelige piler fra den gamle slangen.”

“På samme måte er det mannens oppgave å forkynne og undervise i ordet og læren. Kvinnene som det svakere kjønn, er ut fra sin natur skapt til å føde barn og amme og drive hushold, i tillegg er kvinner bedre egnet fra naturens side til å arbeide som sykepleiere, helsearbeidere, fordi de er skapt med ernærende moderlige egenskaper fra naturens side, som en mann ikke har evne til ut fra sin natur, slik han er skapt, rent biologisk.”

“Jeg er redd at slik slangen narret Eva med sin list, er også dine tanker ført på avveier, bort fra den oppriktige og rene hengivenhet til Kristus. Hele premisset for ditt innlegg er forgiftet, Åleskjær. Med dine egne ord avslører du deg selv. Som en løgner. Som vrenger på skriften.”

“Høres ut som du skulle trenge et bibelstudium om hvem Gud D.H.Å er og hva hans gjerning er!”

“the bible has spoken a d God never changes, women are to lead the kids, in humble service to God. she isn’t lead to lead a flock of God’s ppl in his church.”

Hm.

Jeg kjenner at slike holdninger og tanker gir meg inspirasjon. Skikkelig inspirasjon.
Til å fortsette å skrive.
Til å fortsette å formidle den Ånden jeg har på innsiden. (Så får heller andre stemple den Ånden som djevelsk, men det skal man visst være litt forsiktig med i henhold til den samme Skriften som disse gutta boys hevder å forfekte.)

Forresten, hvis du er av den litt mer seriøse sorten og oppriktig lurer på hva jeg tenker om bibelsyn osv., kan jeg anbefale videosnuttene jeg har lagt ut HER. Da får du liksom helhetsbildet mitt i større grad.

Selv er jeg godt voksen og tjukkhudet, så språket i debattene preller av som vann på gåsa. Det er argumentene jeg ser etter, og språket er gjerne tøffere eller mer “åndeliggjort” dess færre argumentene er. Det som gjør meg betenkt, er hvordan en fersk, ung debattant vil oppleve å møte et slikt debattklima som finnes i kristenpressen. Det er jammen ikke lett å stikke fram hue i norsk, offentlig kristenhet, hvis du ikke allerede er ganske tøff i trynet. (Trøsten er at man sjelden treffer sånne menneskers som i kristenavisene i menighetene. Har ofte lurt på hvor disse trollene egentlig befinner seg til vanlig.)

Noen ganger skulle jeg ønske jeg kunne ta litt av støyten for andre som brenner for nytenkning på visse områder. Gi dem guts og frimodighet. Jeg forsøker gjennom ting jeg skriver her inne. Historien som beskrives HER skal aldri gjenta seg.

Jeg skal herved være litt frekk og benytte anledningen. Som dere kanskje har merket, er jeg ivrig på dette med patroner om dagen. Er redd for å virke masete, men det er litt sånn nå eller aldri, siden jeg i disse dager må ta noen store avgjørelser som påvirker framtiden i stor grad. Det er grunnen til at jeg er veldig på hugget.

Antall patroner den nærmeste tiden vil nemlig påvirke om jeg takker ja til en 100 % stilling, noe som er fristende rent økonomisk, siden jeg sliter med å betale husleie og annet – men som vil forsinke egne prosjekter ganske kraftig (og de er forsinka nok som de er).
Med flere patroner ombord kan jeg klare meg med deltidsjobber og fortsette å skrive og blogge – eller til og med oppnå selve drømmen: leve av skrivingen!

Som sagt, jeg skal være litt frekk, men forhåpentligvis vil ingen oppleve det altfor manipulativt eller hovmodig når jeg herved forsøker å snu “ondt til godt” ved å omskrive herr Sundes oppfordring:

“Jeg vil oppfordre enhver sjel som tror det faktisk er behov for slike tanker som denne bloggen og mine øvrige skriverier representerer, å bli en av mine patroner, slik at jeg i enda større grad kan utføre det jeg opplever som et reelt kall – og kanskje få hjelpe andre ut i en større FRIHET.”

Ja takk til det frigjørende EVANGELIET, nei takk til dømmende, religiøs LOV! Ja takk til alt som starter i riktig ende, med GUDS KJÆRLIGHET, og nei takk til alt som starter med at vi selv må skjerpe oss for å oppnå den i utgangspunktet!
Der Ånden hersker, er det FRIHET. Der religiøs politikk og overformynderi hersker, er det bare ÅNDELIG DØD.

Ok, det ble store bokstaver her. Skal droppe CAPS LOCK mest mulig i det jeg skriver. Håper budskapet likevel lyder minst like klart.

🙂

Som patron vil du få det magiske passordet som åpner ALLE innlegg her i bloggen. Du vil også få gratis tilgang til alle e-bøker, samt en plass på takkelista i kommende bøker (med mindre du gir uttrykkelig beskjed om at du ikke ønsker navnet ditt der).

*

Ønsker du ikke å bli patron, men vil støtte med et engangsbeløp, så er vippsen 99 12 36 34 og kontonummeret 1624 12 26119.
Merk gjerne gave med enten “Biografi”, “Patmos”, “Bloggdriks” eller “Asfaltevangeliet”. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?