Posted on

fly
Foto: Caroline Jenssen

ØNSKER DERE ALLE ET GODT 2021!

Yours truly og Victoria setter i dag kursen mot Åsgreina for å feire nyttårsaften sammen med min kjære Dawn. På grunn av svært triste omstendigheter ikke så langt unna henne, må vi kjøre omveien om Gardermoen.

Mine tanker er hos alle berørte på Gjerdrum, som har fått en særdeles trist utgang på året. Er lov å håpe at tallet på savnede vil gå ytterligere ned. Jeg er jo ikke den eneste mobilhateren i landet. Dessuten skal man jo bare litt innover i Marka før man plutselig er avskåret fra omverdenen og uten mobildekning.

Respekt til redningsmannskapene, som fortsatt uttrykker optimisme selv når de fleste har mistet trua, og som ikke har latt mørke eller dårlig vær være grunn til noen stans i arbeidet.

Halve Romeriks-avdelingen av menigheten jeg er medlem av bor jo på Gjerdrum. Det virker heldigvis som ingen av dem er berørte. OKS stiller nå sine lokaler og frivillige til rådighet ved behov.

*

For min egen del ser jeg altså fram til en rolig kveld hos Dawn. I går var det nøyaktig ett år siden vi la ut dette bildet sammen, knipset på Fiasco før vi skulle på konsert med Hard Luck Street på Aye Aye Club:

Med det samme vi la det ut, begynte gratulasjoner å komme i kommentarfeltet. Bildet var faktisk – naivt nok – aldri ment som noen proklamasjon av noe nytt forhold. Men når gratulasjonene først kom, tenkte vi: “WHY NOT?” 🙂 Musikken var allerede søtere enn søtest, så det var bare fint at noen speeda fram prosessen for oss.

Jeg gleder meg til å gå det nye året i møte som en forelska mann med sin kjære ved siden av seg. Det er rett og slett ganske digg å være forelska. Hvis du ikke har prøvd det før, bør du absolutt prøve! Anbefales!

*

Selv om jeg er en sucker for påske når sola skinner, er nyttårsaften kanskje den av våre høytidsdager jeg setter høyest.
Det er viktig med markering av et øyeblikk hvor man kan se seg tilbake, og i det minste føle at man blir litt klokere av det – og så bruke visdommen tilbakeblikket gir når man legger planer for det som kommer. Vi trenger alle følelsen av en ny start fra tid til annen, eller i det minste en rast hvor vi kan sjekke kompasskursen på nytt.

Bla, bla, bla, klisjeer, jeg veit. Men sant åkke som.

Og skulle eventuelle nyttårsforsetter eller følelsen av ny start gå i dass allerede i løpet av noen uker, får vi jo en ny mulighet 12. februar, for da feirer kineserne nyttårsaften. De har sikkert ikke noe imot at vi feirer sammen med dem, så det er bare å planlegge nytt sjampis-innkjøp da.

For de som ikke er klar over det, kan jeg dessuten opplyse om at muslimene feirer nyttår 10. august (sånn ish, avhengig av lokale tradisjoner), mens jødene feirer nyttår fra 6. september og to dager til ende.
Så alle som regner seg som verdensborgere får flere muligheter i 2021, selv om man skulle drite seg ut et par ganger underveis.

Ellers er Guds nåde ny hver eneste morgen, hele året. Det gir for min del grunn til å fyre opp en liten rakett i hjertet hver eneste dag.

Tror kanskje det er derfor jeg liker nyttårsaften så godt, fordi det er den av høytidsdagene som minner meg mest om innholdet i min egen tro. (Derfor er det jo litt ironisk at den ikke representerer noe religiøst, sånn offisielt sett, i motsetning til helligdager som er langt mindre viktige for meg. Men kanskje er det symbolikk i det også: Min tro på Jesus har aldri vært særlig preget av det folk flest forbinder med religiøsitet. Julaften handler for min del mye mer om julemiddag enn om et barn i en krybbe. For Jesus er med året rundt, han.)

*

I 2021 satser jeg skikkelig offensivt på bloggen!

Det kommer til å bli langt mer disiplin og rytme over bloggingen, noe dere vil merke ganske umiddelbart. Har lagd meg en fin blogg-kalenderplan for det kommende året.

Så håper jeg på flere patroner og blogglesere i tiden framover. (Vil dere gjøre en god gjerning, må dere gjerne spre innlegget “Vil du følge bloggen i 2021?”.)

*

Nyttårsaften har sine musikalske tradisjoner. Tidligere spilte jeg alltid denne:

Men i senere år har følgende låt overtatt (litt klein collage-video, men med tekst og alt):

Denne skal gå et par ganger på repeat i kveld, sentradisjonen tro.
Så får vi la U2 få noen omdreininger i spilleren, de også, for gammelt vennskaps skyld.

*

Til sist vil jeg heve mitt glass og utbringe en skål for alle dere som følger denne bloggen, for alle dere patroner og andre godtfolk som gjør det mulig å skrive. Takk for at dere finnes. God bless you all.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?