Posted on

Tanker om guddommelig helbredelse (I)

Helbrederen Jesus

Skulle man ha fjernet helbredelsene fra de bibelske evangeliene, hadde man måtte fjerne en rimelig betydelig del av det hele.
Som et uttrykk for Guds vilje for menneskeheten da han gikk her på jorden, helbredet Jesus alle som ønsket det: “Og alle som var syke, helbredet han, for at det skulle bli oppfylt som er talt ved profeten Jesaja, som sier: Han tok på seg våre plager og bar våre sykdommer.” (Matt 8,17).
I bibeltekstene kommer det tydelig fram at de første kristne så på sykdom som noe Satan sto bak. “…Gud salvet Jesus fra Nasaret med Den Hellige Ånd og kraft, han som gikk omkring og gjorde vel og helbredet alle dem som var underkuet av djevelen, fordi Gud var med ham.” (Apg 10,38).

Også blant de tidligste “kirkefedrene”, som Irenæus og Justin Martyr, ser vi at troen på helbredelse sto sterkt. Det var ikke noe som ble avsluttet da apostlene døde.

(Resten av innlegget er kun tilgjengelig for patroner med det magiske passordet. Du kan bli patron HER. Alternativt kan du få tilgang på bloggen på denne måten.)

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?