Soul Children og binging

Denne helgen har Victoria deltatt på Soul Children-festival i Oslo Spektrum. Det hele kulminerte med en gudstjenestekonsert, åpen for alle, søndag ettermiddag, hvor – i tillegg til kidsa våre – artister som Samuel Ljungblad, Lin D, Maren Flotve Reme, Makosir og Blåsemafiaen bidro.

Det ble en fin opplevelse, og nå er en sliten og svært fornøyd jente (og pappaen hennes) tilbake på Ringvoll.

Soul Children er altså en regelrett bevegelse av lokale kor, som kommer sammen til store arrangementer innimellom. Victoria er med i avdeling Tomter.

Hele opplegget ble i sin tur startet av ildsjelen Ragnhild Hiis Ånestad. I 2001 dannet hun et lite lokalt kor, og resten er historie. En historie som beviser hva en brennende sjel på rett plass kan få til. Hvis man skal bruke store ord som “kall” om en persons livsvalg og retning, er det vel ingen tvil om at Ragnhild virkelig har levd i sitt.

Som pappa og Jesus-troende er jeg takknemlig for at det finnes sånne folk som henne. Som farger livene til mange mennesker og gjør livet kulere for kidsa våre. Når jeg vinner de 800 millionene i Eurojackpot en vakker dag, kan Soul Children vente seg et større bidrag!

*

Korlederne på Tomter har sørget for daglig Oslo-skyss, så i forkant av søndagens Spektrum-konsert har jeg jeg kun kjørt til og fra Tomter tidlig hver morgen og sent hver kveld.

Det innebar en helg med litt annen døgnrytme enn jeg vanligvis har i helgene.

Jeg var ganske sliten etter en uke med mange utfordringer i det praktiske. Det går framover med bunkene, men jeg er pokka nødt til å få meg en jobb ved siden av sporenstreks. Har derfor sendt ut diverse jobbsøknader, i håp om napp et eller annet sted. (Vet du om eventuelle jobboppdrag innen oversettelse, korrektur, språkvask eller lignende? david.aleskjar@gmail.com!)

Fordi hue trengte en liten pause fra alt kaos (eller rettere sagt: litt hjelp til å fortrenge kaos litt til), har jeg i helgen brukt uvanlig mye tid på noe jeg vanligvis bruker mindre tid på enn folk flest: NETFLIX-SERIER! 🙂

Har sett andre sesong av “BARBAREN”, som nettopp kom. Likte førstesesongen godt, så det var gøy å se en sesong til.

“Barbaren”, eller “Barbarians” om du vil, foregår på Jesu tid. Det dreier seg om kampene mellom romere og germanere. Det blir lagt inn visse historiske referanser (som f.eks. ranet av den romerske ørnen og striden i Teutoburgerskogen i første sesong). Men sånn i det store og hele er det snakk om fri fantasi; det er ingen historieleksjon vi får, men en fri fortelling med sann historie som bakteppe.

Et kult grep er at alle romere snakker latin og alle germanere snakker tysk. 6 episoder går fort unna.

Så er det en skikkelig cliffhanger-slutt på hele sesongen, da. Bare å håpe at det ikke tar to år før vi får fortsettelsen.

Videre har jeg sett de fire episodene av dokumentarserien “JENTA SOM FORSVANT FRA VATIKANSTATEN”. Skremmende og triste greier. Men veldig mange konspi-teorier på ett brett, hvorav de fleste avfeies, bortsett fra den som involverer Vatikanet og pedofili. I lys av alt som har kommet fram det siste tiåret, er den jo ikke direkte usannsynlig. Hvorfor ikke Vatikanet i det minste kan gi en kommentar, er merkelig. Samtidig føler jeg ikke alltid at dokumentarskapernes grep er helt redelige. Det blir store bilder av forholdsvis lite kjøtt (omtrent som i McDonald’s-reklamer). De fire episodene kunne med hell vært klipt ned til én.

Som om ikke det var nok, har jeg rukket noen Luther-filmer i helgen også! Både denne og denne! (Og kanskje en til før jeg legger meg.)

Og med firkanta øyne går jeg en ny uke i møte. Den skal i Jesu navn bli en fin en, come hell or high water. Ugabuga.

*

Kjøpe e-bøker?

Bli patron og få fri tilgang til alle mine skriverier?

Driks til bloggen? Vipps 99 12 36 34. Tusen takk!

Facebook Comments

3 thoughts on “Soul Children og binging

 1. Hehe, det er jo ikke så lurt å legge ut en bønn om jobb innen språkvask, osv. for så i neste vending å skrive setning etter kolon med liten forbokstav, vet du. 😉

  MEN – jeg håper du får jobb! Lykke til!

  • 🙂

   Hvis setningen etter kolon er en selvstendig setning, skal det være stor forbokstav. Hvis den ikke står på egne ben, men er sterkt knyttet til det FØR kolon, skal det være liten.

   “litt hjelp til å fortrenge kaos …” er ikke en selvstendig setning, slik jeg ser det.

   Språkrådet serverer følgende eksempel på forskjellene:

   Saken er klar: Båten er for dyr.
   De trente på det de kunne best: å legge lange pasninger.

   https://www.sprakradet.no/svardatabase/sporsmal-og-svar/stor-forbokstav-etter-kolon/

   • Ja, kanskje du har rett. Har oppfattet det slik at dersom det er en setning, skal det være stor forbokstav, og at liten kun er ved oppramsing og slikt, men det er godt mulig du har helt rett, altså. Har helt glemt å se etter ben og ev hvem sine ben. 😀

    Liker å nerde litt med slikt, selv om jeg knapt har noen som helst skolegang i det hele tatt (har ikke vært mye tilstede etter 4. klasse, kan du si). Og kommaregler er jeg helt håpløs på. :-O Vi har alle vårt. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?