Sølvpilen-tradisjonen igjen

Da har vi kommet til den første av mine svært få juletradisjoner. Som alltid like meningsløs, noe som jo kjennetegner de aller fleste tradisjoner, religiøse som ikke-religiøse.

Vi har jo virkelig meningsløse tradisjoner – som å gå rundt trær eller spille ræva låter av Mariah Carey – så sånn sett er jeg ikke alene.

Men altså, det har blitt en årlig tradisjon for meg å kjøpe Sølvpilen hver jul, for så å bli skuffa, og deretter blogge om hvor skuffa jeg er.

Etter at denne tradisjonen har gjort seg gjeldende noen år, kan man jo si at jeg i år kanskje forventet skuffelsen, siden jeg tross alt ikke er helt idiot (bare nesten).
Men la meg for tradisjonens skyld bedrive mitt lille årlige spill for galleriet, da, og gjenta nøyaktig det samme som i fjor (ja, klippet og limt fra fjorårets blogg, faktisk):

“Hver jul går jeg i samme fella, av ren tradisjon. Hver jul kjøper jeg SØLVPILEN julehefte. Og hver bidige gang er innholdet en gedigen nedtur, til tross for at det dreier seg om opptrykk av seriene jeg elsket som kid. Eller kanskje nettopp derfor. Hvert år lover jeg meg selv å huske at jeg ikke skal kjøpe Sølvpilen julehefte neste jul. Og hvert år banker hjertet fortere når jeg ser Sølvpilen julehefte i hyllene: “Oj! SØLVPILEN, jo! Den må jeg ha!””

Da min onkel Bjørn en gang forærte meg en stor kasse Sølvpilen-blader som han selv hadde vokst fra, trodde jeg at jeg skulle sprekke av glede. Så mye magi den esken representerte! Bare et banalt bilde av Sølvpilen, Falk og Månestråle som red bortover et snødekt landskap, kunne vekke fram så mange følelser og stemninger i et barnesinn at det nesten er utrolig å tenke på i dag.

Som kid fantaserte jeg masse om Månestråle. Jeg var dødsforelska. Det jeg ikke visste dengang, var at jeg faktisk skulle bli kjæreste med Månestråle en vakker dag!

Og det vi opplever sammen i det virkelige liv i dag, er i motsetning til fortellingene i Sølvpilen julehefte ikke platte saker.

Elsker min kjære Dawn aka Månestråle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?