Posted on

Har skrevet om ekteparet Jacob og Anne Elisabeth, som er mine tipp(x4)oldeforeldre.

Som nevnt der, fikk de blant annet sønnen Isak, som er min tipp(x3)oldefar. Nå tikket det nettopp inn et bilde av denne Isak på mobilen min. Han så slik ut:

isak

Viste bildet til Victoria, som ble fra seg av begeistring over at selveste Julenissen er i tjukkeste slekta hennes.

Og dette interesserer sannsynligvis ingen andre enn meg og de familiemedlemmene som eventuelt måtte lese bloggen min, men Isak giftet seg med Sophie Heidenreich i 1814, og følgende kan leses om ekteparet: «Rittmester Preus og frue førte et meget gjestfritt og selskapelig hus, først på Toten og senere i Christiania. Alle tilreisende av den store slekt søkte og var velkommen i dette hus, hvor den stilfulle frue og de livlige døtre gjorde oppholdet så behagelig. Rittmesteren og frue feiret sitt diamantbryllup den 14/3-1874 med en større festlighet i sitt hus i Munkedamsveien. Det var et meget tallrikt selskap som var samlet om det gamle par, som oppvartedes av fire unge damer og fire herrer av slekten, oppstilt bak brudeparets plasser ved festbordet.»

Noe har i det minste gått i arv gjennom slektsleddene. Her i huset er det også livlige døtre og en stilfull frue. Og yours truly er helt rå på “større festlighet”. Bare vent til lanseringsfesten på neste bok!

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?