Sånn går no dagan


Foto: Roar Eriksen

Sommeren har budt på mye fint, synes jeg. En aldri så liten “kavalkade” fra sommerens høydepunkter følger neste uke.

Nå skriver vi mandag 8. august, og tilværelsen går tilbake til fastere former og rutiner – selv om værgudene visstnok skal kjøre sommervær de luxe senere i uka, og selv om Ulf Lundell skal krysses av på lista i morgen.

Det er to manus som står i hue på meg for tiden: Biografien om fattern og reiseboka fra Patmos. Disse skal fullføres før første snøfall, insha’Jahve. Det skrives og skrives, omskrives og omskrives, slettes og slettes.

Ellers er det mange som lurer på helsetilstanden min, så la meg være litt selvutleverende og skravle om den. Formen er bedre enn på lenge, og hjertet har fortsatt å banke i rett rytme etter el-konverteringen i våres. Må fortsatt unngå stress, og forsøker å gjøre mitt beste i så måte.
Denne uka skal jeg egentlig til operasjon på Universitetssykehuset, en såkalt radiofrekvens kateterablasjon, hvor de skal gå inn mot hjertet via lysken for å svi av noe greier i årene (jeg blir svimmel bare jeg skriver om det, selv om jeg har blitt tøffere på sånt de siste to årene). De skal altså fremkalle et slags hjerteflimmer bevisst, for så å svi av de punktene hvor det blir synlig, slik at det ikke skal forekomme igjen. Eller noe sånt.

Vel, jeg har bestemt meg for å droppe operasjonen. Det er nemlig stor uenighet blant legene om jeg trenger den eller ikke. Halvparten av legene mener den vil være gunstig for meg, den andre halvparten mener den er hensiktsløs all den tid min urytme og påfølgende hjertesvikt etter all sannsynlighet var direkte relatert til korona, og dermed svært atypisk.
Selv om det er 95 % sjanse for at operasjonen blir vellykket, innebærer den likevel risiko. Altså er den dum å ta dersom man ikke er nødt.

Vanskelig valg. Men jeg har kommet fram til at jeg dropper den og heller ser ting an.

Sånn. Føles kleint å være så åpenhjertig og detaljert om alt mulig, men bloggen heter jo “Davids liv” – så take it or leave it. Var litt enklere å gå med hjertet på ermet den tiden bloggen var lukket og kun lesbar for patroner. Men inntil videre forblir den åpen.

Er forresten veldig åpen for råd og ønsker og tips når det gjelder bloggen framover. Forsøker fortsatt å finne selve “formen” på den etter alle disse årene. Dagbok, ispedd dypere betraktninger innimellom? Mindre dagbok og flere betraktninger? Færre betraktninger og mer dagbok? Flere anmeldelser? Mer video og lyd? Emner dere vil se mer av? Emner dere vil se mindre av?
Kommentarfeltet er deres.

En ting vil nok uansett bli som før: At enkelte innlegg får kortere levetid enn andre. Sånn som f.eks. dette. 🙂

Håper ellers dere alle har hatt en fin sommer, og at livet smiler. God bless, godtfolk.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?