Ringvoll Detektivbyrå på saken

Til informasjon: Dette innlegget er ikke sponset eller bestilt, men kun skrevet i oppriktig begeistring.

Etter en givende uke i Hellas, gleda jeg meg til å se datteren min igjen. Hun skal være hos meg i to uker nå.

Skjønt, “være hos meg og være hos meg”, fru Blom … Jenta har høstferie, og ble invitert på to hytteturer med to ulike venninner. Så det ble ikke mye jeg fikk sett til henne i denne omgang.

Dermed hadde vi kun én kveld til rådighet sammen denne uka. Den kvelden ble veldig fin, blant annet fordi vi hadde fått en pakke fra Detective for a day i postkassa.

Dette selskapet selger pakker med ulike mysterier som skal løses. I dette tilfellet var en russejente blitt drept, og vi kunne da løse drapsgåten ved hjelp av innholdet i pakken, som blant annet besto av vitneutsagn, avisutklipp, russekort, obduksjonsrapport, telefonlogger og ymist anna.

Det er ikke alltid så lett å finne på noe sammen hjemme som man kan holde på med i flere timer uten at noen kjeder seg. Sånn bortsett fra filmer & sånn. Derfor var denne pakka helt fantastisk.

Det tar sånn mellom 2-3 timer å løse sakene, avhengig av hvor mange man er og hvor godt man samarbeider. Victoria satt dypt konsentrert i to og en halv time, og utbrøt følgende flere ganger: “Det her var bare såååå kult, pappa!”

Perfekt familieopplegg. Eller kjæresteopplegg. Eller venneopplegg. Krimgåten var selvsagt en del hakk over Donald-gåter, slik at man måtte bruke de små grå hele veien, men samtidig ikke altfor vanskelig.
Skulle man stå helt fast, har man mulighet til å få noen hint underveis.

Har lovt Vic å kjøpe nytt mysterium så fort jeg får råd. Pakkene koster litt, omtrent som et brettspill, men er definitivt verdt hvert øre.

Jeg er ikke så flink på passende aldersgrenser, men vil tippe at dette er mest morsomt for de over 12 (hvis du ikke har en yngre kid som er veldig intelligent for alderen). Når det gjelder øvre aldersgrense, vil dette være morsomt for alle fram til de er altfor senile.

Herved anbefalt!

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?