Reisebrev fra Hellas (III)

Kort innpå. Dawn og jeg har hatt en lang og fin dag i 28 grader i Skala på Patmos. Vi fikk en dag uten ting å krysse av på lista, en dag hvor vi bare kunne nyte Patmos uten masse på programmet.

Det ble strand og cafeer og boklesning og en liten middagstur oppom borgbyen Chora igjen. Vi sniffa (bokstavelig talt) også såvidt innom en ortodoks gudstjeneste. Mye røkelse, foråsirresånn.Vi har vært husløse siden vi sjekket ut av hotellet i dag tidlig, og skal ta ferge til Athen kl 01:10 i natt (om litt over en time i skrivende stund). I morgen blir det forhåpentligvis Akropolis og Parthenon i Athen, etter en natt i liggestoler på ferga.

Vel, husløse og husløse, hotellet er så service som det kan få blitt, og de understrekte at vi fritt kunne bruke området hele dagen selv om vi hadde sjekket ut, at det bare var å forsyne seg med kaffe og spørre om håndklær og bade i poolen – free of charge.

Selv om Paulus er blant mine desiderte favorittskribenter, er han ikke alltid helt woke (i likhet med meg). I dag har jeg stadig vekk sagt til Dawn at Paulus tok veldig feil i sine beskrivelser av grekerne. Eller at ting hadde endret seg veldig på to tusen år.
Helt til jeg nå fant ut at det er kreterne, ikke grekerne generelt, han skriver om når han hevder: “En kreter, en av deres egne profeter, har sagt: «Kreterne har alltid vært løgnere, arge villdyr, grådige og late!» Det han her sier, er sant.”

Hm. Dawn og jeg får ta en tur til Kreta en gang også, for å finne ut av dette. Turen til Patmos har vært vår første skikkelige utenlandstur sammen (altså med unntak av Danmark og Sverige), og den har gitt mersmak.

Mens dette lille innlegget har blitt skrevet, har klokka tikket og gått, og snart ankommer nattferga her på Patmos. Athen next!

Tusen hjertelig takk til Ellen N. og Rita L. for sponsing av dagen og frokost/transport i morgen.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?