Posted on


Foto: Jan Luneborg

Jeg har vært i Betlehem og Jerusalem, og sett stedene katolikkene mener må være Jesu fødselssted og Jesu grav. I tillegg har jeg sett det alternative stedet til sistnevnte, “Gordon’s Golgatha”, hvor jeg fikk bli med på nattverd med en haug amerikanere og svensker.

Jeg har to ganger vært på toppen av Masada-massivet, hvor jødiske seloter gjorde motstand mot romerne etter ødeleggelsen av Jerusalem. Den ene gangen opplevde jeg en forferdelig blanding av solstikk, høydeskrekk og klaus – noe som medførte at bekymrende hjelpere fikk meg forbi hele den lange køen til gondolheisen som gikk nedover. Fikk sneket forbi alle og kunne sitte i cafeen nede på bakkeplan og nyte iskald drikke en times tid i påvente av resten av reisefølget.Foto: Wikipedia

Jeg har badet i Dødehavet, kjørt båt på Genesaretsjøen, bedt ved Vestmuren, gått til toppen av Oljeberget, grått i Getsemanehagen, spist fisk i Nasaret, blitt fascinert av det som kanskje er restene av Peters hus i Kapernaum.
Har til og med sett en antikk mur og nesten fått grisebank i Jeriko.

Jeg har vært på Patmos, øya hvor Johannes fikk sin åpenbaring, og pløyd diverse litteratur om endetiden på stedet. Besøkte munkenes kloster på øya, smakte deres forferdelige vin, så dere eksemplar av bibelsider så gamle at de regnes blant tidlige kildeskriftene som påvirker våre moderne oversettelser.(Resten av innlegget er kun tilgjengelig for patroner med det magiske passordet. Du kan bli patron på den klassiske måten eller på disse alternative måtene.)

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

Facebook Comments

2 Replies to “Pilegrim?”

  1. Da kan du gjøre som da du “gikk til Helvete” – dvs. at du legger opp reiseruta, og så kan folk melde seg på å gå sammen med deg deler av strekningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?