På besøk i Kingdomkirken


Foto: Lise Erøy

Da har jeg holdt min første preken på 13 år. Temaet var: “Hva jeg veit – og hva jeg ikke veit.”

Det var en svært vennlig gjeng i Kingdomkirken i Vestby, så en nervøs taler kunne heldigvis senke skuldrene litt. Snille og gode folk. Menigheten hadde til og med lagd stor marsinpankake! 🙂

Det får’n si.

Siden jeg var i Vestby, måtte jeg lese et utdrag fra Det mystiske ansiktet, som inneholder noen beskrivelser av stedet:

“Vestby er et tettsted i Akershus, like på grensen til Østfold. Et temmelig nitrist sted, etter hva jeg kunne bedømme. Noen kjøpesentre og dagligvarebutikker, en blomsterbutikk, restaurant og konditori. Ikke akkurat Vestby Rock City. Et sånt sted du vanligvis gjesper deg gjennom på vei til et annet sted.”

Snakk om å være jøde for jøde, greker for greker. Men måtte jo selvsagt legge til at dette gjaldt før Kingdomkirken ble etablert i Vestby, da.

Om 14 dager skal jeg holde samme tale en gang til, i Evangeliehuset Åsgreina. Klarer sikkert å holde nervene noenlunde i sjakk da også, så nå gleder jeg meg mer enn jeg gruer meg. Dette ga rett og slett mersmak.

Ser da også ut som om det blir noen flere oppdrag framover, og nye steder og datoer vil legges ut her etterhvert.

*

Det var riktignok en trøtt mann som holdt tale i dag. I går var det quiz på grendehuset her borte, og siden det ikke skjer så mye i området her, stiller man selvsagt opp når det først er noen lokale initiativ. Ble ikke seier på quizen denne gang, men vi kunne trøste oss med en god andreplass. En på laget vårt hadde en veldig fin hatt, og den fikk jeg låne.

Festen var ferdig før midnatt, men vel tilbake i kåken fikk jeg selvsagt ikke sove. Var litt for spent på morgendagen. Dermed ble den halv seks før døra til Drømmeland endelig åpna, og så var det opp igjen 09. Men tror ikke jeg bare snakket i søvne i Kingdomkirken, for jeg synes å huske det meste av det som skjedde. Igjen takker jeg Skaperen for at det finnes noe som heter kaffe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?