Oppstått!

Risen_poster_goldposter_com_1

“RISEN” fra 2016 er et godt filmvalg i påsken. Den kan du nå streame i diverse kanaler mot maks en halv hundrings.

Plottet er som følger: Den romerske offiseren Clavius er vitne til Jesu død på korset. Han sørger for vakter ved graven, siden de religiøse rådsherrene frykter at noen skal forsøke å rappe liket, da Jesus selv hevdet han skulle bli levende igjen.

Liket forsvinner likevel, og Pilatus gir Clavius i oppdrag å finne ut hva som har skjedd. Hans jakt på Jesu etterfølgere skal føre ham til en virkelighet han ikke får til å stemme med verdensbildet han allerede har.

Det kristne budskapet er krystallklart. Samtidig formidles det ikke på en klein måte, slik vi har sett i mange andre “kristenfilmer” de siste årene – og det til tross for at evangeliets kjerne forkynnes langt mer direkte enn i de fleste av disse.

Scenografien er flott utført, bildene vakre (og i noen tilfeller brutale). Jesus-figuren ligner Abid Raja med litt mer hår og permanent, og det er tross alt et aldri så lite fremskritt i forhold til de amerikanske fløtepusene vi er blitt vant til å se i rollen som Jesus. 🙂

Filmen har definitivt sine gåsehud-øyeblikk, og noen meget sterke scener. Men om scenene blir såpass sterke nettopp fordi jeg faktisk har en personlig tro på Jesu oppstandelse, eller om de vil vært like sterke om jeg ikke hadde hatt denne troen, er vanskelig å si.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?