Om bloggen

davidav2

Takk for at du besøker bloggen min! Navnet er David Åleskjær, og her inne vil du finne min åpenhjertige dagbok, i tillegg til kommentarer, anmeldelser, reisereportasjer +++.

Mye av innholdet preges av at jeg har en sterk tro på Jesus Kristus og en tilsvarende sterk avsky for mye av kristendommen, som har misbrukt hans navn til å fremme nettopp den typen religiøsitet Jesus bekjempet. Jeg føler kristendommen her i landet ofte bruker Jesu ord på samme måte som de skriftlærde i sin tid brukte de gammeltestamentlige skriftene: Enkelte henger seg helt opp i bokstaven og går glipp av ånden.

Ellers er noe av motivet med bloggen å teste ut tanker før de får en helt annen form – og kanskje til og med havner i en eller annen boktekst. Om jeg til tider virker svært bastant på ting, og kanskje formidler enkelte poeng på en provoserende måte, skyldes det ofte et skjult ønske om å få kraftige motforestillinger, slik at jeg virkelig får testet ut om jeg er så sikker i min sak som det jeg tror.
Flere tanker som deles her inne, i all offentlighet, er fortsatt uferdige kladder i mitt tankeliv.

UPDATE 28/6, 2018: I løpet av de mange årene jeg har blogget, har jeg cirka en gang i halvåret (noen ganger oftere) følt behov av å “nullstille” bloggen. Da har jeg slettet en drøss innlegg og startet på scratch. Retten og sletten.

Det har føltes like digg hver gang. Men jeg veit at mange lesere har hatet det der. Ikke minst de som har delt og kommentert innlegg som plutselig er borte.

Men så er det også slik, da, at yours truly har svært mange jern i ilden. Til tider blir bloggen et regelrett kaos av alle slags emner – alt fra referater fra skogsturer til diskusjoner om endetidsteologi og alt midt i mellom. Det kan bli litt overveldende.

Derfor har jeg nå valgt en litt annen vri: Jeg kommer til å kjøre mer tematisk ut i fra hva jeg jobber med/driver med tll enhver tid. MEN: Gamle innlegg er ikke slettet. De lurer i bakgrunnen. De fleste av dem har en oppstandelse i vente. (Bortsett fra innleggene som har blitt med i “Og det MENER jeg!”. De har flyttet fra nett til papir for godt.)

Jeg trenger å gjøre livet mer ryddig og enkelt, og bloggen – som jo heter Davids liv – vil påvirkes av det.
Av den grunn har jeg nå gått tilbake til det enkle designet som bloggen hadde tidligere. Tavle-konseptet er talende nok. Hvilke innlegg som til enhver tid ligger ute, vil variere fra uke til uke, måned til måned. (Og det hjelper ikke skrive “LA STÅ!” i kommentarfeltet, hehe.)

Jeg er tilhenger av blanke ark og fargestifter til i hverdagen. Til tider skjer det vel mye oppi hue mitt, og jeg er derfor avhengig av et visst fokus. Blir det for mye der oppe på en gang, blir det mental harddisk-kræsj.
Også bloggen vil dermed preges av mitt kontinuerlige behov for å systematisere, fokusere, forenkle …

Og etter å ha blogget i tolv år, kan jeg gjøre som den husherren Jesus brukte som eksempel, han som “henter fram nytt og gammelt av sitt forråd”.

*

Unntak fra alle regler: Fra nå av skal jeg aldri slette/pause innlegg som er delt mer enn 500 ganger. Angrer på at jeg har slettet slike flere ganger. Ja, til og med rekordinnlegget mitt, som ble delt 20 000 ganger på Facebook, slettet jeg. Innimellom har jeg nesten fått litt noia når ting deles for mye. Blir rett og slett svett, og har valgt enkleste løsning mot svette: Sletting.
Omvender meg herved i støv og aske. Fra nå av skal alle innlegg som oppnår mer enn 500 delinger bli liggende ute absolutt hele tiden.

I øyeblikket er det kun Tilgi oss! og R.I.P. Kåre Cowboy som har en slik status, men det er en del som nærmer seg noe veldig (og som etterhvert dukker opp igjen, klare for å bli delt mer).

Og forresten:


Du kan også donere et engangsbeløp på VIPPS 94 12 36 34

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?