Nydelig festival

I helgen gikk en helt ny festival av stabelen, nemlig Lyse Netter på Jeløya utenfor Moss.

For et sted og for en festival!

Opprinnelig dro jeg kun for å se Wovenhand på fredagen. Men hele opplegget var så tvers igjennom hyggelig, så da en god sjel kunne ordne gratis inngang hele helgen, var jeg ikke særlig vond å be.

Lineupen var spennende: Wovenhand, Susanne Sundfør, Motorpsycho, Beezewax, Das Body, Jonas Alaska, Ledfoot, Mariam The Believer, Motorpsycho, Silvana Imam, Susanne Sundfør og Wildbirds & Peacedrums.

Enkelte av disse var nye bekjentskaper, og samtlige gjorde et godt førsteinntrykk. Ikke minst Beezewax og Das Body.
Ellers leverte selvsagt Wovenhand varene så til de grader, som de alltid gjør. Og det samme med Motorpsycho. Disse to har jeg sett en del ganger i løpet av dette livet så langt, og de har til gode å skuffe.

Her er Wovenhand fra en annen konsert:

Hele festivalen ga meg litt gode gamle DP-festival-vibber. Ganske liten og intim festival, bare godstemning og smil over hele linja – samt noen værguder som var med på notene så det holdt.
Det var altså kulturhuset/bokhandelen House of Foundation som sto bak hele opplegget. Festivalen oste av idealisme og ildsjel, samtidig som det var 100 % profft gjennomført.

Området ved Albyhagen var også helt fantastisk. Har aldri vært her før, men det frister jo å ta noen søndagsturer hit når det ikke er festival også. Fikk vandret en del i de naturskjønne omgivelsene omkring festivalområdet, blant annet på turstien “I Munchs fotspor”. Idyll!

Nå kan jeg faktisk skryte på meg å ha gått i dette bildet:

Dessverre er som kjent kameraet på mobilen min vræk, så har bare indre bilder å tilby dere. Kan gis ved tankeoverføring. Bare si mantraet “rostringiludekvotient” åttifire ganger med øynene lukket, så kommer alle bildene dumpende ned på harddisken i hjernen din. Helt sant, bare prøv!

Hang med flere hyggelige folk, deriblant Tom-Arne Paulsen, som er sterkt engasjert i Hjelpekilden. Han var også blant de primus motorene som sto bak festivalen.
I tillegg kan jeg namedroppe Rudi Myntevik, som det var veldig hyggelig å se igjen. Den gode mann løp hjem for å hente hoodie til en mann som kun hadde beregnet klesplagg til en solfylt ettermiddag, men som altså endte opp med å henge på Jeløy en hel helg. Takk, Rudi!

Etter å ha våknet søndag formiddag på sofaen til Tom-Arne, var det planen å jobbe litt med noe korrekturlesning i Moss sentrum før jeg dro opp til festivalområdet. Deadlinespøkelser har ikke helt skjønt konseptet med helligdager og sånn, de roper bø uansett dag.

Men det var så ekstremt varmt at jeg nesten fikk klaus, så det funket dårlig å få gjort noe konstruktivt på jobbfronten. De fleste utestedene var heller ikke åpne ennå. Og dessuten var jeg såpass trøtt at hue fungerte dårlig.
Så hva gjør man da? Jo, da drar man rett og slett på kino!

Moss kino kan nemlig by på iskald aircondition i sine saler, og jeg rømte inn i kulden og mørkets himmel på første visning. Det var en film som het “Adrift”. Skal innrømme at jeg (som planlagt) sov meg gjennom store deler av filmen, men fikk da sånn halvveis med meg plottet underveis. Var noe om et kjærestepar på en forlist seilbåt eller noe sånt. (Spoiler Alert!) Tror en av dem døde.

Etter filmen var jeg i langt friskere form, og kunne ta en god arbeidsøkt på et utested i sentrum, før det atter ble festival.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?