Noko for noko

OK, her er de harde fakta: Jeg ligger atter en gang etter med husleier, strømregninger, vannavgift, internet-regninger og et par andre ting. Sånn går no dagan. Har svært kort tid på meg for å unngå det totale kaos og en altfor radikal livsendring.
Hos NAV er det ikke så altfor mye å hente, og lønn for nåværende jobboppdrag kommer ikke før mot slutten av året.

Skal ikke dra Corona-kortet, for den påvirker de fleste av oss. Samtidig er det litt overraskende at coronaen (som ikke BARE har negative sider) skulle prege også min jobbhverdag så mye, all den tid det virker som om folk leser mer enn noen sinne.

Holder hue så vidt over vannet takket være patroner, og har i skrivende stund både helse og jobboppdrag og lyse framtidsutsikter – men etterslepet på utgifter truer hele tiden med å omvelte hverdagen, noe som preger den og konsentrasjonen altfor mye.

Så hva gjør man? Har vridd hue for å finne løsninger. Desperate times need desperate actions, så jeg tenkte herved å forsøke meg på noen “stunts” igjen, siden jeg tross alt har en blogg som jeg kan bruke til mye moro …

Jeg har tidligere blant annet gått til Helvete og med Justin Bieber-skjorte på Tons of Rock for prosjekter, så da er det vel bare å kjøre på med rare ting en gang til!


Stunts vil bli behørig dokumentert i bloggen. Den som er ansvarlig vil få sitt navn, en kort presentasjon og link til valgfri side i det aktuelle innlegget eller innleggene. (Med mindre vedkommende ikke ønsker det, da.)

Alle som slår til har også sikret seg livsvarig tilgang til alle lukkede innlegg i bloggen min, siden hen da er for en patron å regne.

OK, here we go … Du kan velge én av tingene under hver sum …

For 500 kroner:

*Dropper kaffe og sjokolade en hel måned og skjeller deg ut i bloggen innimellom for at du tvinger meg til det. (Begge disse er faktisk tøffere enn dere tror.)

*Leser en hvilken som helst bok, eller ser hvilken som helst film eller serie, og anmelder den deretter i bloggen til din ære. (Jeg har sett svært få serier i forhold til folk flest, så det er lett å finne en jeg ikke har sett.)

*Går minst 20 000 skritt dagen etter at du donerer, og blogger om hvor turen gikk, til din ære.

For 1000 kroner:

*Du bestemmer hva jeg skal gjøre en hel dag. Jeg blogger om det.

*Du får være gjesteblogger og blogge om akkurat hva du vil i bloggen min. Innlegget skal ligge ute, åpent for alle, i minst tre måneder. (Om du har latt deg provosere av undertegnedes teologi eller meninger, har du her sjansen til å motsi ham med tydelige ordelag – i et innlegg i hans egen blogg!)

*Du får lov til å bestemme temaet i tre blogginnlegg. Siden skjult reklame er forbudt, snakker vi i utgangspunktet om emner, som f.eks. abort eller Israel eller morradi eller smurfer eller noe langt mindre alvorlig … (Også må det være noe som ikke krever timesvis med research fra min side, da. I så fall blir det bare ett innlegg, hehe!)
Skulle noen ønske at det skrives om produkter, forutsettes det at jeg kan skrive helt ærlig og hensynsløst.

*Går minst 30 000 skritt døgnet etter at du donerer, og blogger om hvor turen gikk, til din ære.

For 2500 kroner:

*Holder foredrag/preken i din menighet, forening, organisasjon, sekt, bikerklubb eller venneflokk når corona-reglene tillater det. (Aktuelle emner kan oppgis ved forespørsel. Det går stort sett på personlig tro, Jesus VS kristendom – eller kirkehistorie. Men kan nok også klare å bable en 45 mins tid om ikke-religiøse emner som naturromantikk og villmark.)

*Plukker ut 50 bøker fra bokhylla mi som du får til odel og eie. Hvis du ikke bor mer enn 10 mil unna hovedstaden, bringer jeg bøkene til deg. Vi snakker bøker i flere ulike sjangre; romaner, natur, kirkehistorie, Blueberry tegneserie-bøker +++.

*Jeg sender deg hver eneste bok jeg kjøper, etter at jeg selv har lest den, fra og med nå og ut hele neste år.

*Sover utendørs fem netter på rad i januar, uansett vær. Tarp eller telt er ikke lov, kun leirbål og sovepose. Og eventuelt huler/grantrær ved regn.

*Er veggis i hele januar, og legger ut en rekke matoppskrifter som jeg prøver ut underveis, alt til din ære (og gjerne med linker til relaterte sider, etter ditt ønske).

*Leser hele “Sagaen om Isfolket” og skriver en kort anmeldelse av hver bok etterhvert som jeg leser. (Kan eventuelt erstattes med “Karen Kingsbury Complete Collection” eller noe annet ræl etter giverens eget ønske.)

For 5000 kroner:

*I stedet for offentlig preken/foredrag, får du (så fort corona-situasjonen tillater det) en bedre tre-retters for opptil fire personer, med god drikke til, servert enten hjemme hos deg selv eller yours truly, hvor prekenen/foredraget heller kommer i form av en kort 15-minutters presentasjon av kveldens tema og deretter samtale/debatt rundt bordet.
Siden undertegnede er langt bedre på å skravle enn å lage mat, vil han alliere seg med en kompis som har matlaging som sin store lidenskap og kan tilby en kulinarisk opplevelse.
(Konseptet kan utvides med flere pers for 750 ekstra pr hode.)

*Du får min kjæreste jordiske eiendel, nemlig tidenes kuleste Cure-genser signert av Robert Smith og Simon Gallup. Signaturene skaffet jeg på konsert i Los Angeles, takket være Robert Smiths nå avdøde storebror Richard. Men det er en annen historie.
Genseren er en long sleeve med trykk på forsiden, baksiden og armene. Men, som niesa til Robert sa da den ble signert: “Oh no, now they have ruined the coolest shirt ever for you, because now you can never wash it again!”

For 20 000 kroner:

*OKKULT KIRKE? utgis som en HELT GRATIS e-bok med ditt navn og/eller organisasjonsnavn på forsiden (“av David Åleskjær – i samarbeid med XXX”), samt gratis lydbok hvor du nevnes i åpningen.
Ved eventuell papirutgivelse senere, eller oversettelse til annet språk, tilhører alle rettighetene yours truly. Men ditt navn vil fortsatt være på alle omslag til all evig tid. Du kan også ha logo og link i åpningen av boka. Om ønskelig, kan det i e-bok-versjonen stå noe i retning av dette: “Denne boka får du gratis takket være sponsing fra XXX.”

*Samme deal tilbys på HVA SOM SKILLER EVANGELIET FRA ANDRE RELIGIONER – kristendommen inkludert.

*Siden du nå hjelper meg i en krisesituasjon, vil jeg pay it forward til våren/sommeren. Jeg vil legge ut på ferd langs pilegrimsleden Oslo-Trondheim, til inntekt for en god sak (aller helst Dina-stiftelsen, men åpen for andre forslag også). Vil da annonsere det hele i god tid, og si at jeg ønsker en viss sum pr kilometer. Så vil jeg gå og gå og gå så lenge pengene til den gode saken strømmer inn, og oppfordre folk til å få meg helt til Trondheim.
(På grunn av ansvar for barn, vil turen muligens deles opp slik at jeg går annenhver uke, og hver gang starter der jeg stanset sist.)

Vipps: 94 12 36 34. Ved spørsmål eller kontoopplysninger: david.aleskjar@gmail.com

Kom gjerne med andre forslag/tilbud i kommentarfeltet. Men husk: Selv om jeg er nødt til å selge sjela mi, er den ikke billig. Jeg går f.eks. ikke i LSK-skjorte på byen for fem hundre, liksom. Da blir jeg heller kasta ut av kåken! 🙂

2 thoughts on “Noko for noko

  1. Du store alpakka… hvilke gode tilbud, OG hvilken rik fantasi på utføring av oppdrag! Hadde jeg hatt mulighet skulle jeg med glede ha lagt inn midler på hele denne skala. Men for ikke å havne i den situasjon du beskrev innledningsvis så har jeg noen regninger og lovnander som må betales først…

    • Takk for det, Rolf Erik!

      Lykke til med regninger og lovnader, håper du holder hue over vannet! Tøffe tider for mange, og kanskje langt tøffere der du er. Får satse på at 2021 blir bedre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?