Noen gode sitater

“Jesus advarte mot vranglærere og forførelse. Det er min skremmende oppfatning at denne forførelsen har skjedd i globalt perspektiv, gjennom det som er kjent som religionen kristendom, som ikke er annet enn en nederlagsdømt karikatur av det Jesus egentlig sto for.”
(Wolfgang Simson)

“De første kristne er de største opprørere som noensinne har eksistert. Det er derfor kraften deres måtte kontrolleres av statskirken, ned til meningsløshet og hykleri.”
(Ulf Lundell)

“Dess mer du kan få distansert Jesus fra kristendommen i din formidling av ham, dess bedre.”
(Aril Edvardsen)

«Jesus Kristus kom for å fri oss fra religioner.»
(Egil Svartdahl)

«Kristenhetens største fiende er kristendommen.»
(Steve McVey)

«Når kristentroen bare blir oppfattet som nasjonal identitet, er det farlig. (…) Derfor må vi aldri selge vårt arvesølv for prangende forestillinger eller sentimentale høytideligheter. Å tro på Kristus er en indre revolusjon.»
(Emanuel Minos)

«Christendom is an effort of the human race to go back to walking on all fours, to get rid of Christianity, to do it knavishly under the pretext that this is Christianity, claiming that it is Christianity perfected. (…) That is, it transforms Christianity into something entirely different from what it is in the New Testament, yea, into the exactly opposite; and this is the Christianity of Christendom, of us men.»
(Søren Kierkegaard)

«Det var bare en av de mange plakatene vi så sekstiårenes hippier bære, men den stanset meg. Den sa ganske enkelt: «Jesus ja! Kristendom nei!» Jeg tenkte: «Hvorfor virker Jesu person fortsatt tiltrekkende på mennesker, mens vår fortolkning av ham har vist seg å være mindre fengslende?» Et eller annet sted har vi gått glipp av en forståelse av ham som kunne framstilt ham på en rett måte. Men hva? Kan det være sider ved ham som vi ikke har undersøkt eller utnyttet? Finnes det en nøkkel? Jeg deler min søken med deg.»
(Gayle D. Erwin)

*

Driks til bloggen? Bruk gjerne Vipps 99 12 36 34. Tusen takk!

Ellers må du gjerne bli patron og få tilgang til ALLE innlegg her inne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?