Nattevakter

Ja, da har det vært en stor konferanse på OKS Kjeller. Fikk dessverre ikke vært med på den, men fikk likevel en smak av livet rundt den, da Victoria og jeg var nattevakter på stedet en natt.

Greia var at jeg skyldte OKS noen timers jobb etter at jeg ble lagt inn på sykehus da jeg skulle ha koronavakt tidligere i år – en vakt som allerede var betalt. Så når de trengte nattevakter nå, var det en fin anledning til å gjøre opp den restansen av timer.
Siden Victoria hadde veldig lyst til å bli med, fikk hun fri fra skolen dagen etter, og ble med fattern på jobb. Det ble altså døgning, og vi fikk tida til å gå med hver vår Netflix-serie. De 40 ungdommene vi skulle være vakt for, oppførte seg eksemplarisk, og ikke begynte det å brenne, så dermed ble det en rolig vakt.

Jeg så sistesesongen av “The Last Kingdom”. Skjønt, sistesesongen … i USA er jo sesong 5 allerede ute, og det jobbes visst i disse tider med en sjettesesong, som blir den siste. Så nå er det bare for Netflix her på Berget å få ut fingeren, slik at vi kan se sesong 5 her også, uten å ty til alskens jukseknep.

Vic og jeg ankom idet et møte på konferansen nærmet seg slutten, og rakk derfor å hilse på en rekke folk jeg ikke har sett på lang tid. Det er altfor sjeldent jeg er på møter på OKS Kjeller, og hver gang er en opptur. Så utrolig mange fine folk som finnes i den gjengen der, av både gamle og unge!
Spesielt hyggelig å se enkelte av den mer eldre garde, som utgjør gode vibber fra oppveksten. Innimellom blir en tur til Kjeller som en reise gjennom et galleri av gode barne- og ungdomsminner. Jeg er takknemlig for å ha fått en oppvekst i menighetssammenheng, det blir som en gigantisk storfamilie i tillegg til den nærmeste familien.

(Og noen folk ser man altfor sjeldent, som jeg var innom i dette “diktet”.)

Konferansen markerte også at mine foreldre nå trer inn i pensjonistenes rekker. Skulle gjerne vært der under selve markeringen, hvor blant annet Trond Egil Lunde, som er en tro kopi av en yngre versjon av fattern, kjørte sin parodi og imitasjon. Men fikk i det minste servert ham noen sitater han kunne bruke, for slike begynner jeg å få et aldri så lite lager av! 🙂


Foto: Rune Edvardsen

Arbeidet med biografien om fattern er straks ferdig. Vet jeg har sagt det i 10 år, men likevel … Denne uka skal jeg høre gjenom enda noen gamle kassetter som hadde klart å gjemme seg under alt rotet i leiligheten min.

*

Hvis du får noe ut av denne bloggen, må du gjerne bidra til videre skriving ved å bli en patron. TUSEN TAKK!

Du rekker akkurat å havne på takelista i biografien jeg jobber med også, ved å gi støtte til arbeidet på Vipps 99 12 36 34. Merk betaling “Biografi”.

Ellers må du gjerne kjøpe min splitter nye e-bok, “OKKULT KIRKE?”, som du kan bestille HER.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?