Manusparring


Foto: Roar Eriksen

“Det er ingen ende på de bøker som skrives,” sier Bibelen.
Det er i hvert fall sant i mitt liv.

Men så var det å få disse bøkene UT til folk, da … Det har vist seg enda vanskeligere enn å skrive dem. 🙂

Det kan selvsagt skyldes at manusene rett og slett ikke er gode nok i øyeblikket, og trenger noen flere runder med redaktør-briller og omskrivninger. Men jeg mistenker at det også kan skyldes at de ofte havner mellom to stoler – for radikale for kristenforlagene, og for religiøse for de vanlige forlagene.

“Jesus er ikke kristen” har jeg ikke fått noe svar om fra de to kristenforlagene som fikk dem tilsendt på nyåret.

Da gjenstår selvsagt denne muligheten: Å utgi selv.
Men det sitter et stykke inne. Har ikke plass til større boklagre hos meg. Er jo endelig i ferd med å bli kvitt det forrige:

Kan eventuelt bruke en tjeneste som Kolofon Forlag, hvor de lagrer og sender ut bøkene for deg. Men synes de tar rimelig heftige summer for ting du selv kan gjøre på en times tid (altså, det er f.eks. ikke VELDIG komplisert å få boka inn i bokdatabasen, det er en ren formalitet som tar tre minutter, selv om disse tjenestene får det til å fremstå som et regelrett mirakel de kan utføre på dine vegne).

Uansett: I år er målet å bli ferdig med tre manus, nemlig 1) biografien om fattern, 2) reiseboka fra Patmos, og 3) boka om Norges mange “frafalne”, en bok som i likhet med de andre skulle vært ferdig for lenge, lenge siden.
Alle tre nærmer seg målet, så det er ikke for ambisiøst å si at de vil være ferdige før jul, insha’Jahve. Så håper jeg de alle kan komme ut i løpet av 2024-25.

Men et like stort mål er å få ut de manusene som allerede er ferdige, og helst minst ett av dem I ÅR. Vi har det jeg har kalt min “evangeliseringsbok”, som i øyeblikket heter “Min tro”. Den sendes snart til forlag, og det er kanskje den jeg har størst forhåpning om å få antatt.

Så har jeg tre som er ganske tett forbundet med hverandre: “Jesus er ikke kristen”, “Okkult kirke?” og “Hva som skiller evangeliet fra alle andre religioner – kristendommen inkludert”.

I min lengre periode uten nett, har jeg kommet fram til at de to siste av dem kan føres sammen til én bok. Tenker å korte begge voldsomt ned og la dem gifte seg og bli ett.

Skal fjerne mange av de negative vinklingene. Bedre å bare presentere evangeliet enn å kjefte på religion (selv om det fortsatt vil gjenstå noe av det siste).

“Okkult kirke?” og “Hva som skiller” skal nå bli til én bok med følgende arbeidstittel: “EN PAKT BYGD PÅ ÅND.” Undertittel: “Om å bli fri fra den gamle pakts skyggebilder.”

Kommer av den grunn til å fjerne de to gamle titlene fra min ebok-side i løpet av morgendagen. Så hvis du er en patron som vil laste dem ned, må du kjappe deg. Men anbefaler å bare vente på neste versjon isteden.

Skjønt, vente og vente … Jeg tenkte rett og slett å legge mye av det ut her i bloggen de nærmeste ukene, i håp om å få kommentarer og innspill fra dere.
Det aller meste vil kun være for patroner, men noen få innlegg blir også offentlige.

Har alltid vært glad for kommentarer i bloggen, men vil være EKSTRA TAKKNEMLIG for konstruktive innspill til tekstene jeg legger ut de nærmeste ukene. Oppdager du uheldige formuleringer (bare du ikke er en forbanna sensitivitetsleser) eller slitsomme gjentakelser av samme poeng (som jeg veit jeg har en tendens til), så gi beskjed! Ikke sikkert jeg hører på deg, men vil vurdere det og være takknemlig uansett.

*

Driks til bloggen? Vippsen er 99 12 36 34. TUSEN TAKK!

Eller har du lyst til å bli en patron som støtter fast hver måned? Da får du passordet som åpner ALLE innlegg her inne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?