Manus sendt ut

Midt under julestria fikk jeg voldsom inspirasjon til å gjøre store endringer i et tidligere skrevet manus.
Et manus jeg har lagd en rekke ulike versjoner av gjennom årene.

Etter en innspurt og en aller siste finpuss fra min side, setter jeg herved punktum for et prosjekt jeg har puslet med et halvt liv. Nå blir det ikke flere versjoner. Take it or leave it. 🙂

JESUS ER IKKE KRISTEN har blitt tittelen.

I ettermiddag har jeg sendt manuset til et lite knippe forlag. Har et aldri så lite håp om å se denne boka ute i løpet av mitt 50.nde leveår.

Fyrer uansett opp en sigar, eller rettere sagt en sigarillo, i kveld. Deilig å starte året med å sende ut et manus allerede første arbeidsdag.

Min egen omtale av teksten:

Hvorfor har så mye av det som kalles “kristent” i vår tid så lite med Jesus Kristus å gjøre? Hvorfor er det til tider en regelrett motsetning mellom det Jesus sto for og det Kirken formidler?

I denne boka ønsker jeg at vi skal se for oss en helt annen form for trosutøvelse, som er mer i samsvar med det opprinnelige budskapet som presenteres i Det nye testamentet.

Jeg deler også litt av min egen trosreise. Om hvordan jeg på et tidspunkt endte opp så altfor “kristen” – i så stor grad at Jesus selv måtte ta meg i nakken.

I dag drømmer jeg om en regelrett revolusjon i mange menighetskretser, slik at EVANGELIET kan skinne klart og tydelig, og ikke skjules av denne forvirrende, sakramentalistiske «kristenDOMMEN» vi har pakket det inn i.

Et eller annet sted der ute, i en eller annen kristenkrets, eller til og med langt utenfor alle slike, håper jeg det finnes minst én skikkelig visjonær reformator som opplever boka som en positiv inspirasjon til konkret handling. I så fall er målet mitt nådd.

For vi trenger desperat noen sånne.

One thought on “Manus sendt ut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?