Posted on

Den neste Bond-filmen, “No time to die”, skulle opprinnelig hatt premiere i våres, men er utsatt til neste vår.

I den kommer det en scene spilt inn ved Langvann i Nordmarka.

Jeg tok turen opp for å se på stedet.

Litt nysgjerrig på hvorfor amerikanerne endte opp med nettopp Langvann i Norge som location for denne scenen, siden det med all respekt å melde ikke skiller seg nevneverdig ut fra mange lignende skogsvann. Men utrolig kult uansett!

I traileren for filmen ser vi Bond-skurken Rami Malek i vinterscener fra Langvann. Det blir spennende å se hvor mye vi får se av vannet i den endelige filmen.

Filmskaperne fikk dispensasjon fra de strenge reglene om bruk av Marka, og sørget da til gjengjeld for å rydde grundig opp etter seg. Eneste som i dag vitner om innspillingen som fant sted, er at stien ned til vannet er litt tydeligere enn før (noen trær ble hugget ned).

Hadde bare de som driver storhogst i Marka vært like flinke til å rydde etter seg!

Var deilig å sitte der ved vannet en stund. Burde jo hatt en drink som var shaken but not stirred mens jeg satt der, men skulle kjøre etterpå. 🙂

*

Ellers må jeg komme med litt gammelmannsspråk på slutten (jeg nærmer meg jo 50, så da må det være innafor). På vei nedover til Hakadal stasjon etterpå, så jeg fem unge mennesker uavhengig av hverandre, som gikk innover med tung sekk, tydeligvis med planer om å tilbringe helgen i Marka i ensomhet.
Sånt gjør meg glad. Marka er for alle, og det inkluderer selvsagt heseblesende midtlivskrise-syklister og joggere i siste skrik (og fy som de fargene skriker!), som bruker Marka som en slags utendørs avdeling av SATS helsestudio. Men det er deilig, deilig, deilig å se at folk også drar ut for selve naturopplevelsens skyld, i rolig tempo. Spesielt når de er under 25.

Håper alle de jeg møtte på veien har en nydelig helg ved leirbålet i skrivende stund. Det tror jeg ganske bestemt at de har.

*

Stedet for James Bond-innspillingen var forøvrig en kjentmannspost. Og med denne har jeg tatt bronse i det nye heftet. Skal selvsagt ta gull, men da var i hvert fall første etappe unnagjort.

(Vanligvis skal man ikke legge ut disse kodene i sosiale medier, men for det første var denne ganske forutsigbar, og for det andre kan jeg for mitt bare liv ikke forstå hvorfor noen skulle ha ønske om å jukse seg til tøymerkene man får som premie!) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?