Posted on

Mellom 1995 og 2008 kom bokserien “Left Behind” (oversatt med det noe gammelmodige “Latt tilbake” her i landet), som solgte noe helt enormt.
Jeg leste den også, men den fikk mine tanker i motsatt retning. For den svært så moderne og bokstavtro tolkningen av Åpenbaringen virket ikke logisk. Noe som førte meg til biblioteket, og til en rekke bøker om såkalt preterisme. Sånn fungerte forfatternes intensjon med bokserien motsatt i mitt tilfelle.

I “Syv byer og en øy” forsøker jeg å presentere hvert syn på en god måte, som deres forfektere kan kjenne seg igjen i. “Left Behind” og preteristene befinner seg i hver sin ytterkant av tolkningene av Bibelens siste skrift, og får begge sine tilmålte sider i boka.

Anyway, da “Left Behind” var på sitt mest populære, før jeg selv satte meg altfor mye inn i stoffet, skrev jeg en dybdeartikkel om serien for Vårt Land.

Artikkelen følger her:

(Resten av innlegget er kun tilgjengelig for patroner med det magiske passordet. Du kan bli patron HER. Alternativt kan du få tilgang på bloggen på denne måten.)

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?