Lahellholmen (24 down, 26 to go!)

Jeg er ingen skigåer. Selv om jeg har store ambisjoner om å endre det neste vinter.

Har ventet på at snøen skal smelte. Vår, sommer og høst betyr god kondis og mange turer. Vinter betyr dårlig kondis og mye sofa/kontorstol. Kondis er som kjent ferskvare.

Overrasket over at det ikke var noe snø på den nylige Østmarka-turen, tenkte jeg at sesongen endelig var i gang igjen. Som jeg også merket på nevnte tur: Det er tid for å bedre kondisen.

Derfor dro jeg ut med friskt mot. En av de tingene som inspirerer mange turer i Marka for min del, er Skiforeningens kjentmannsbok. I fjor tok jeg 23 av de 50 postene i siste utgave. Tenkte nå å begynne på de 27 siste.

I Østmarka gikk jeg med vinterstøvler og savnet enkle joggesko. Derfor dro jeg denne dagen ut med nettopp joggesko på beina.

Oppdaget at ikke hele Marka er som Østmarka. Det er snø både i Vestmarka og Kjekstadmarka. Prøvde meg på to poster som begge viste seg å bli i overkant slitsomme uten truger eller ski. Ble faktisk passert av et par som gikk på ski. Vi var kontraster, ski og joggesko, litt out of season på hver vår måte. De siste skigåerne, som optimistisk brukte siste rest av vinteren, og en idiot som lekte at det var blitt sommer og sa lalala i møte med snøen.

Det ble ikke bedre av at de snøfrie partiene stort sett var fukt og gjørme. Joggeskoa så plutselig sånn ut:

Kort fortalt: Det ble ikke 3-4 poster som tenkt denne dagen. Det ble én. I tillegg det som sannsynligvis er en av bokas aller enkleste. Nærmest en drive-in-post.

Vi snakker LAHELLHOLMEN, som med sine svaberg angivelig skal gi en følelse av det blide sørland, eller i det minste Hvaler – selv om utsikten er mot Drammen.

Vel, det var en fin liten øy, som jeg har kjørt forbi mange ganger uten å vite om. Selve posten var på toppen av øya. Men utsikten er finere nede langs vannkanten.

Skulle du være av typen som foretrekker å sprade rundt i Adam eller Evas drakt, før de satte fikenblad på moten, er det muligheter for deg på stedet.

Vi som trives best med et fikenblad eller to i all offentlighet, har også strand her. Til og med to.

OK, dagen ble ikke som planlagt. Men nå er jeg i det minste i gang igjen! Og sånn som sola skinner nå om dagen, er det vel maks en uke eller to før jeg kan snøre min sekk uten å spenne mine ski.

24 down, 26 to go!

*

Driks til bloggen? Vippsen er 99 12 36 34. TUSEN TAKK!

Eller har du lyst til å bli en patron som støtter fast hver måned? Da får du passordet som åpner ALLE innlegg her inne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?