Kommende kulturopplevelser

Det nærmer seg jul, og det kan være greit å få oversikt over kommende kulturbegivenheter, slik at ønskelistene/gavene blir mer spennende enn “nye sokker” og “fornyelse av kaffeavtalen på Circle K”, og slik at neste års kalender allerede nå får plottet inn de viktigste hold-av-datoene.

Smaken er som baken, og dine ønsker/prioriteringer er kanskje ikke mine. Men etter litt smurfing på nett har jeg funnet fram til de kulturopplevelsene jeg i øyeblikket sikler mest på, og kanskje de kan funke som tips til andre.

Kom gjerne med dine helt egne kultur- slæsh julegavetips i kommentarfeltet!

NATIONALTHEATRET setter opp Billy the Kids samla verk i januar og februar neste år. Den vil jeg se!

I regi av Nationaltheatret skal også Økernsenteret forvandles til en noe spesiell venue i mars 2023, hvor Døden på Oslo S skal framføres. Som Ambjørnsen-fan må jeg få med meg den. Har fått signaler på at denne forestillingen for min del allerede ligger under det kommende juletreet (jippi!). Arrangørene lover en noe spesiell totalopplevelse, hvor du skal få mer følelsen av å henge på et utested enn i en teatersal. Spennende!

Apropos teater, så har DET NORSKE TEATRET fortsatt tre forestillinger igjen av Gudspartikkelen med Svein Tindberg, som jeg ennå ikke har somla meg til å se. Den er jeg nesten nødt til å få med meg. Stor fan av hans tidligere monolog-forestillinger, både “Markusevangeliet” og “Apostlenes gjerninger” og “Abrahams barn”. Samtlige av dem så jeg faktisk flere ganger.

2022 må vel ha vært et av de beste konsertårene i Norge noen sinne, med tanke på antallet store artister og publikum som endelig kom seg fri fra koronafa(ng)enskapet. Hva festivalsommeren 2023 vil by på, gjenstår å se. Svært få festivaler har lansert noen lineup så langt. Blir veldig spennende. Tons of Rock er vel den eneste som blir bænkers for meg uansett, for med antallet artister de har hver dag, skal det mye til at man ikke liker en eneste én av dem. (UPDATE: Tons of Rock har nå lansert noen artister, blant annet Pantera, Nightwish og Ghost.)

TELENOR ARENA byr på to store høydepunkter neste år. Roger Waters er på avskjedsturné, og Depeche Mode på sin første turné på fem år.

Roger har jeg sett en rekke ganger, men jeg vil gjerne se ham igjen. Selv om han sier mye klønete, er han alt annet enn klønete musikalsk. Noe boikott-kjør gidder jeg ikke. Depeche er av banda jeg aldri har fått sett, og som jeg svært gjerne vil få inn på lista før det er for seint.

På de mindre scenene får vi blant annet gleden av et nytt besøk fra The WaterboysSentrum Scene i april.

Samme måned er det også mulig å se W.A.S.P. på Rockefeller.

Flere ting folk få med seg? Kommentarfeltet er ditt.

Facebook Comments

2 thoughts on “Kommende kulturopplevelser

  1. Iron Maiden i Bergen 7. juni. Tante Ulrikkes vei (veldig bra bok) spilles på Det Norske Teateret noen dager til nå. Lazarus på Den Nationale Scene 8., 11. og 12. november (Veldig bra forestilling! Mer og mindre omarrangerte versjoner av Bowies musikk spilt live av et usynlig for publikum – og bra! – band. Allikevel tenkte jeg tenkte at det kunne stått på egne ben UTEN musikk, for historien og skuespillet er så bra!) Stykket har gått i Oslo, med annen scenografi. Vikla inn i blått, Dylan-forestilling på DNT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?