Julefred rundt hjørnet (forhåpentligvis)

Jul og nyttår er like om hjørnet. Har allerede begynt innflyvningen til neste år her i bloggen, med sletting av en rekke innlegg. Det vil si, de er ikke alle slettet, de bare tar seg en pause, siden jeg som kjent liker å starte hvert år med så ren tavle som mulig.

Har kommet med mitt lille tilbakeblikk på 2018, og er mentalt allerede i 2019. Men det er en del opprydning fra 2018 som må foretas før jeg kan flytte over i 2019 med hele meg.

Jeg gleder meg til året som kommer. Ikke bare fordi The Cure kommer til Oslo og fordi jeg regner med å fullføre en rekke prosjekter. Nei, også fordi jeg har generell godfølelse.
2019, folkens. Det klinger godt. Bare si det høyt og lytt til ordet: 2019. Oh yeah. (Neida, det var ikke fleinsopp på pizzaen jeg spiste i natt.) (Tror jeg, da.)

*

De neste to månedene er det planen å fullføre hele tre bøker. “Veien 2” har deadline like etter at jeg har fyrt opp rakettene. “Jesus VS kristendom” og “Min tro” har blitt jobbet med i mange år, og nå har jeg satt siste deadline til meg selv ut januar.

Det er en del som har spurt om hvor mye man egentlig tjener på en bok. Vel, her skal dere få sannheten kort oppsummert: Ikke mye. 🙂
De fleste bøker av mitt kaliber (altså ikke Tom Egeland-kaliber) gir omtrent en gjennomsnittlig norsk månedslønn til forfatteren i det store og hele. Noen få gir to.

Samtidig tar det sjelden mindre enn fire måneder å skrive en bok. I tillegg krever noen bøker kostbar research i form av reiser og litteratur.

Da sier det seg selv at man – i påvente av den store bestselgeren – må finne på ymse sprell for å holde hue over vannet som skribent. I hvert fall hvis man har tenkt å skrive to bøker i året.

For min egen del har det endret mye å få patroner. Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Jeg er så uendelig takknemlig for disse folka.
(Og har et lite håp om at det skal bli enda flere av dem før nyttår, slik at jeg kan bruke enda mer tid på å skrive i 2019.)

I boka “Syv byer og en øy”, som virkelig har blitt kostbar på grunn av reiser, har jeg satt av de to siste sidene til sponsorlogoer. Så langt er det bare Tyrkiareiser AS som er om bord, så det er plass til 2-3 til.

Av andre rare sprell kan jeg nevne at i “Gralens disipler” (nok et prosjekt som er kraftig forsinket), har noen personer støttet prosjektet mot en plass i boka. Og da snakker vi ikke bare en plass på takkelista – nei, de dukker faktisk opp i selve handlingen! (En idé jeg rappet fra klissromanforfatteren Karen Kingsbury, hehe.)

Forøvrig er jeg akkurat nuh i disse dager på utkikk etter noen som vil investere i “Min tro” mot en andel av royalty. Jeg har lagd en avtale som er basert på den lave inntekten jeg akkurat snakket om. En investor vil ikke risikere å gå mye i minus, om noe. Om boka slår an, kan det tvert imot bli god avkastning. Ta kontakt på hqfilm@gmail.com om du vil ha en uforpliktende kikk på et kontraktforslag.


Foto knipset av Victor Skimmeland, en av karakterene i “Gralens disipler”

Facebook Comments
Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?