Posted on

17 lastebillass I TIMEN i noe sånt som tjue år, til sammen 30 millioner tonn med giftig avfall, dumpet rett ut i en vakker, nasjonal laksefjord?

Nei, det er dessverre ikke en dårlig spøk, men sånne absurde ting som politikere og næringsinteresser kan finne på i fellesskap når penga og forbrukskulturen rår over moralen og fornuften.

Vi snakker altså om Repparfjorden, helt der oppe i nord, hvor Nussir etter planen skal drive gruvedrift og dumpe det meste av sitt avfall i fjorden.

En rekke organisasjoner står sammen for å kjempe mot det hele, og det er etablert en teltleir på stedet. En leir som har til hensikt å hindre arbeidet og skape blest om saken.

Gravemaskiner har så langt denne uka blitt hindret to ganger av aksjonister, på fredelig vis. Men det trengs visst flere folk i leieren ASAP.

Jeg vil dra oppover!

Jeg har fortsatt dårlig samvittighet for at jeg ikke deltok i demonstrasjonene mot vindturbinene som ødela selveste Finnskogleden (som på den tiden var aktuell for UNESCOs verdensarvsliste). Samvittigheten vil lide skibbrudd om jeg holder meg hjemme denne gangen også.
Det er nesten utrolig hvor mye norsk natur som har blitt ødelagt de to siste tiårene. Hvor mye én generasjon skal klare å føkke opp på så kort tid. Villmark forsvinner, hyttefeltene brer om seg, flatehogsten trumfer plukkhogsten, fjordene brukes som søppelkasser. Nå må ting snu før det er altfor seint, og det må sterke protester til hver eneste gang dersom ikke galskapen skal få ture fram akkurat som den vil.
Vi har ikke råd til å miste mer av respekten for naturen. Ja, selve naturromantikken trenger sårt en renessanse i folkesjela vår.

Kunne i første omgang tenke meg å delta i Repparfjord en uke i aller nærmeste framtid, kanskje allerede til uka. Så vil jeg også skrive et lengre reportasjeinnlegg i bloggen når jeg kommer hjem. Helsa mi er i øyeblikket så där, opp og ned, og jeg skal til en rekke undersøkelser i midten av august. Men helsa er god nok til å kjempe litt for noe jeg brenner kraftig for!

Selv om hovedmotivet er å bekjempe hærverket på norsk natur, blir turen også research til siste del av “Apasjer”, hvor romanfigurene deltar i en lignende demonstrasjonsleir.

MEN. Jeg har rett og slett ikke råd til å dra til Hammerfest i øyeblikket. Kassa er tom etter fine feriedager og manglende jobb. Derfor legger jeg herved fram lua på fortauet og spør om noen venner og blogglesere vil bidra til reisekassa – og på den måten indirekte delta i kampen selv ved å sende meg oppover som sin “representant”.
Bruk i så fall Vipps 99 12 36 34 eller kontonummer 1624 12 26119 (merk betaling “Reisekasse” eller lignende).

Eller så du kan bruke denne Paypal-knappen eller QR-koden:
Skal prøve å få sendt et postkort fra nord til alle som bidrar med smått eller stort.

P.S.! Bare sånn for ordens skyld: Jeg kommer til å delta i sivil ulydighet dersom det blir nødvendig mens jeg er der oppe. Men selvsagt ikke i form av hærverk eller aggresjon, kun i form av deltakelse i fredelige blokader.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?