Jeg lengter etter Patmos


Foto: Jan Luneborg

Boka “Syv byer og en øy” er straks i mål, og alle nødvendige bilder er knipset. Men jeg drømmer om en liten tur ned igjen i år, for det hadde vært skikkelig deilig å sitte på Patmos og gjøre en aller siste finpuss på teksten. Det sto på min “bucket list” både for 2020 og 2021, som en greie kalt Corona satte kjepper i hjulene for.

Veit ikke om det lar seg gjøre med en tur nedover i år heller, men har fortsatt et lite håp. Må bare vinne i lotto eller noe. En tur dit med madammen hadde vært skikkelig digg!

I april i 2018 besøkte jeg denne greske øya for første gang. Besøket ga så mersmak at jeg var tilbake på øya allerede på høsten igjen samme år.

Og siden har jeg lengtet tilbake igjen. Har til og med drømt om Patmos flere netter.

Gamle blogglesere husker kanskje at jeg vurderte å organisere en tur dit i forfjor. Responsen på det var helt enorm. Mer enn 150 personer har bedt om å få tilsendt mer informasjon dersom det skjer noe på den fronten.

En slik tur blir ikke aktuell i år. Yours truly er ikke helt klar for å leke reiseleder ennå. Men om det blir en tur dit i år, skal jeg ha litt planlegging av en slik fremtidig tur i bakhodet.

Patmos er altså øya hvor Johannes fikk synet som beskrives i Bibelens siste bok. Sist gang jeg var der, hadde jeg med flere endetidsbøker som reiselektyre. Det var litt rart å sitte der på stranden og lese om hvordan folk i hver eneste generasjon har vært bombesikre på at symbolspråket i Johannes Åpenbaring angikk dagsaktuelle overskrifter i deres egen samtid.
Til alle tider har det vært folk som har sagt: “Ingen annen generasjon har sett det vi har sett, ingen andre har så tydelig kunnet se Bibelens profetier gå i oppfyllelse rett for sine øyne!”

Slik kommer det sikkert til å være i 2099 også. Da gliser de kristne bredt av at folk kunne tro strekkoder og mikrochiper (og Corona) var 666, eller at EU hadde noe med Antikrist å gjøre.
Samtidig som de er helt bombesikre på at den nye måleren på de elektriske flybilene deres, samt menyen på den nye restauranten på romkolonien Mars, faktisk ble beskrevet av Johannes for 2000 år siden.


*

Hvis du får noe ut av denne bloggen, må du gjerne bidra til videre skriving ved å bli en patron – eller ved å gi litt sommerdriks på Vipps 99 12 36 34. TUSEN TAKK!

Ellers må du gjerne kjøpe og laste ned min splitter nye e-bok!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?