Jeg lengter etter Patmos


Foto: Jan Luneborg

Boka “Syv byer og en øy” er mer eller mindre i mål, og alle nødvendige bilder er knipset. Drømmer likevel om en liten tur ned igjen til Patmos i år. Hadde vært skikkelig godt for sjela å sitte der og gjøre en aller siste finpuss på teksten. Det sto på min “bucket list” både for 2020 og 2021, som en greie kalt korona satte kjepper i hjulene for.

Veit ikke helt sikkert om det lar seg gjøre, men har et lite håp om å få til en tur med madammen nå på sensommeren eller tidlig på høsten. Siden jeg fyller rundt tall i august, har jeg sagt at bidrag til Patmos-tur er gaveønske nr. 1. Så: Ikke umulig at jeg får det til, selv om den milliarden i Eurojackpot her om dagen forsmedelig nok gikk til en danske! 🙂

I april i 2018 besøkte jeg denne greske øya for første gang. Besøket ga så mersmak at jeg var tilbake på øya allerede på høsten igjen samme år.

Og siden har jeg lengtet tilbake igjen. Har til og med drømt om Patmos flere netter.

Gamle blogglesere husker kanskje at jeg vurderte å organisere en tur dit i forfjor. Responsen på det var helt enorm. Mer enn 150 personer har bedt om å få tilsendt mer informasjon dersom det skjer noe på den fronten.
Yours truly er ikke helt klar for å leke reiseleder ennå. Men om det blir en tur dit i år, skal jeg ha litt planlegging av en slik fremtidig gruppetur i bakhodet.

Patmos er altså øya hvor Johannes fikk synet som beskrives i Bibelens siste bok. Sist gang jeg var der, hadde jeg med flere endetidsbøker som reiselektyre. Det var litt rart å sitte der på stranden og lese om hvordan folk i hver eneste generasjon har vært bombesikre på at symbolspråket i Johannes Åpenbaring angikk dagsaktuelle overskrifter i deres egen samtid.

Til alle tider har det vært folk som har sagt: “Ingen annen generasjon har sett det vi har sett, ingen andre har så tydelig kunnet se Bibelens profetier gå i oppfyllelse rett for sine øyne!”

Slik kommer det sikkert til å være i 2099 også. Da gliser de kristne bredt av at folk kunne tro strekkoder og mikrochiper (og korona) var 666, eller at EU hadde noe med Antikrist å gjøre.
Samtidig som de er helt bombesikre på at den nye måleren på de elektriske flybilene deres, samt menyen på den nye restauranten på romkolonien Mars, faktisk ble beskrevet av Johannes for 2000 år siden.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?