Posted on


Foto: Jan Luneborg

Boka “Syv byer og en øy” er straks i mål, og alle nødvendige bilder er knipset. Men jeg drømte om en liten tur ned igjen i år, for det hadde vært skikkelig deilig å sitte på Patmos og gjøre en aller siste finpuss på teksten. Det sto på min bucket list for 2020, som en greie kalt Corona har satt kjepper i hjulene for.

I april i 2018 besøkte jeg denne greske øya for første gang. Besøket ga så mersmak at jeg var tilbake på øya tidlig på høsten.

Og siden har jeg lengtet tilbake igjen. Har til og med drømt om Patmos flere netter.

Gamle blogglesere husker kanskje at jeg vurderte å organisere en tur dit i år. Responsen på det var helt enorm. Mer enn 150 personer har bedt om å få tilsendt mer informasjon dersom det skjer noe på den fronten.

I år blir en slik tur selvsagt helt uaktuell. Og jeg veit ikke om yours truly er helt klar for å leke reiseleder neste år, heller. Men kommer nok til å ta en tur eller to selv i løpet av 2021 for å legge noen planer, insha’Jahve.

Patmos er altså øya hvor Johannes fikk synet som beskrives i Bibelens siste bok. Sist gang jeg var der, hadde jeg med flere endetidsbøker som reiselektyre. Det var litt rart å sitte der på stranden og lese om hvordan folk i hver eneste generasjon har vært bombesikre på at symbolspråket i Johannes Åpenbaring angikk dagsaktuelle overskrifter i deres egen samtid.
Til alle tider har det vært folk som har sagt: “Ingen annen generasjon har sett det vi har sett, ingen andre har så tydelig kunnet se Bibelens profetier gå i oppfyllelse rett for sine øyne!”

Slik kommer det sikkert til å være i 2099 også. Da gliser de kristne bredt av at folk kunne tro strekkoder og mikrochiper (og Corona) var 666, eller at EU hadde noe med Antikrist å gjøre.
Samtidig som de er helt bombesikre på at den nye måleren på de elektriske flybilene deres, samt menyen på den nye restauranten på romkolonien Mars, faktisk ble beskrevet av Johannes for 2000 år siden.


Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?