Jeg er visst litt pinsevenn

Det er svært symptomatisk for hvordan hele kristendommen har utviklet seg her i landet, at de aller fleste nordmenn vet hva jul og påske symboliserer, mens de ikke har peil på pinsen.

Personlig er jeg ikke særlig opptatt av hva de forskjellige høytidene symboliserer, da jeg er blant de som holder alle dager for like rent religiøst sett. Men likevel er det interessant å legge merke til følgende: Folk flest sitter inne med kunnskap om Jesu fødsel og død, men ikke om det som skjedde femti dager etter hans død.

Enda det egentlig er grunnlag for å hevde at de to andre tingene skjedde nettopp for at det siste skulle bli mulig.

For at Guds Ånd kunne ta bolig i mennesker. For at mennesker kunne bli Guds templer istedenfor bestemte bygninger. For at alle som ønsker kan komme i kontakt med Gud uten å måtte gå omveien om et overformyndersk presteskap.

(Resten av innlegget er kun tilgjengelig for patroner med det magiske passordet. Du kan bli patron på den klassiske måten eller ved den alternative Vipps-måten )

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

Facebook Comments

  1. Jeg syns du formulerer det godt. Så godt at du kunne tatt dette innlegget inn i en av bøkene du nå er i innspurten med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?