Israelstur 1988

Hører gjennom gamle talekassetter av fattern fra 80-tallet. Humret godt da han fortalte fra en Israels-tur i 1988. Fattern var i krigshumør og ikke så altfor “korrekt”, og svært lite fornøyd med at det bygges stadig flere kirker på kjente bibelske steder.

“Enten det nå er at Jesus ble født der eller at Peter bodde der … vet du hva man gjør? Over alle de stedene har man bygget en kirke. Oppå den kirken har man bygd en kirke til. Noen steder finnes det en kirke som ligger oppå den kirken som ligger oppå kirken som ligger over kirken som er over kirken. Så for å komme dit hvor det virkelig hendte, så må du ned i en kirke, videre ned i neste, for så å til sist gå ned i en grotte hvor det EGENTLIG skjedde alt sammen.

Det forteller meg noe. For NØYAKTIG det samme har skjedd åndelig.

Man har tatt vekk den opprinnelige kristendommen, og oppå den har man bygd den ene kirken etter den andre, slik at du til slutt ikke kjenner den igjen. Og da kjenner jeg at jeg vil være en arkeolog. En arkeolog er en som graver seg ned og får tak i det som var der opprinnelig. Jeg vil være en arkeolog i Ånden, som graver meg helt ned til den originale kristendommen i sin ubesmittede versjon.

I Betlehem, der hvor de tror Jesus ble født, har ulike grupperinger ikke blitt helt enige om hvem som skal ha kirken. Så de har liksom hvert sitt hjørne, vet du. Tre forskjellige retninger er inni der, og de krangler om når de skal få gå ned og vifte med de derre røkelsesgreiene sine. Når du går inn der, kjenner du at det svir i øya. Så kommer det en prest forbi deg og skrangler med et eller annet som du får oppi nesen. Da kjenner man bare: “De har tatt min Herre bort, og jeg vet ikke hvor de har lagt ham.” For Jesus forsvinner i alt det virvaret der. Han blir helt borte i hele kostymeballet.

Hm. Som du skjønner, ble jeg veldig tent på dette med originalkristendom da jeg var der nede denne gangen. Fikk nesten lyst til å rive hver eneste kirke i hele landet. Hehe. Neida. Joda.

Ellers er det merkelig hvordan åndskreftene i Jerusalem ikke har endra seg på 2000 år. Det er fortsatt en ekstrem religiøs bundenhet over hele byen. Den formen for religiøsitet som Jesus hele tiden kræsja med, praktiseres nå der nede av både kristne, muslimer og jøder. En rekke absurde menneskebud gjør seg gjeldende, som f.eks. at det er egne sabbatsheiser, fordi det er synd å trykke på heisknappen på sabbaten.

Når jeg ser sånt, skjønner jeg hvorfor Jesus valgte å gå gjennom kornåkeren midt på sabbaten og bryte alle bud på provosorende vis med vitende og vilje! Jeg skjønner’n godt! Jeg merker selv hvordan Jesu Ånd i meg har lyst til å trosse og gjøre opprør mot all den forknytte religiøsiteten som fortsatt finnes i Jerusalem, ikke minst i romersk-katolsk variant. Jeg elsker den Jesus som hele tiden skar tvers igjennom alt sånt!

Etter å ha vassa rundt i all den religiøse atmosfæren i Jerusalem, er det virkelig deilig å komme ned til Genesaretsjøen. Da skjønner man hvorfor det var DER Jesus gikk så mye rundt og gjorde så mye av sitt virke. Langs strandbredden på nordkanten av Genesaretsjøen skjedde jo en rekke av episodene som er nevnt i evangeliene. Der metta han blant annet 5000 menn. Når du drar ut i de områdene, er det til dags dato som om det hersker en større åndelig frihet, både i folk og omgivelser. I hvert fall føles det sånn når du kommer rett fra den mollstemte og dystre religiøsiteten som hersker i mange kirker i Jerusalem.”

*

Hvis du får noe ut av denne bloggen, må du gjerne bidra til videre skriving ved å bli en patron. TUSEN TAKK!

Det er også mulig å gi midler som er øremerket arbeidet med biografien om fattern. Bruk Vipps 99 12 36 34 og skriv “Biografi” som betalingsinformasjon. Da får du en plass på takkelista i boka.

Ellers må du gjerne kjøpe min splitter nye e-bok, “OKKULT KIRKE?”, som du kan bestille HER.

Facebook Comments

  1. Fint å lese – vært i Israel 3 ganger. Var frivillige, arbeidet i Jerusalem, for pinsevennenes arbeid i Israel 1998.
    Siste gang i 2012 hadde vi en fantastisk tur fra nord til sør med bil. Vil gjerne reise dit igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?