Into the wild

Da blir det stille her inne et par dager, for nå setter jeg kursen mot selve kremen av Nordmarka med pakket sekk og planer om å bli en liten stund.

En aldri så liten flukt fra virkeligheten, samt et ønske om å oppleve mer høst i Marka før snøen melder sin ankomst. Og litt research til siste del av manuset “Apasjer”, som foregår i traktene jeg nå skal inspisere ytterligere.

Siden man ifølge noen regler skal si ifra hvor man drar: Jeg skal parkere bilen ved Tverrsjøstallen, før jeg så skal oppleve områder rundt Gjerdingen. Tenkte blant annet å se stedet hvor “Gullfax” sendte fra under 2. verdenskrig, samt inspisere bekkeløpet nord for Grimstjernsputten.

Deretter skal jeg tilbake samme vei, for så å gå over Pershusfjellet, som er selve indrefileten av Marka i henhold til sikre kilder. (For meg blir det faktisk et aller første møte, utrolig nok. Har bare gått på stier nedenfor, ikke over selve fjellet.)

Har droppa teltet og skaffet overnatting på Turistforeningens lille koie ved Sinnerdammen.

Når jeg våkner der, går ferden ned til Spålsdammen, videre til Katnosa, ned Katnoselva til Lenseløken.

Så tar vi eventuelt eventyret videre derfra om føttene fortsatt funker.

I sekken er noen nødvendigheter: Godt med vann, stekepanne og kaffekjele, fyrstikker, treull til opptenning, sengetøy og kart.

Og noen luksus-greier, som egentlig er nøyaktig like nødvendige: En flaske vin, fisk og pasta, smør, spekemat, risengrynsgrøt, bacon, egg, rundstykker, peanøtter, kokekaffe og “Begrav mitt hjerte ved Wounded Knee” av Dee Brown.

Snakkes!

*

Siden det blir stille her noen dager, er det jo en ypperlig anledning til å sjekke gamle innlegg. Les f.eks. gjerne Okkult kirke?, eller kapitlene som så langt er lagt ut av Veien 2. Nytt kapittel legges ut så fort jeg er tilbake i sivilisasjonen (hvis Ringvoll kvalifiserer til en slik betegnelse, da. Derom strides de lærde.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?