Hva som skiller evangeliet fra alle religioner – kristendom inkludert (E-bok til salgs!)

Ny e-bok til salgs! Den kan bestilles HER!

Du får den som nedlastbar PDF-fil med det samme betalingen er foretatt.

OBS! Dere som er patroner, sjekk den siste meldingen som ligger ute på patron-siden, for der ligger det en kode dere vil få nytte av! 🙂

2 thoughts on “Hva som skiller evangeliet fra alle religioner – kristendom inkludert (E-bok til salgs!)

 1. Liten kommentar om forskjellige betydninger oversatt, her 1. Joh. 3:9:
  “Den som er født av Gud, synder ikke. For den sæd Gud har lagt ned i ham, blir i ham; han kan ikke lenger synde, fordi han er født av Gud.”
  (Leste din kommentar til verset i e-boka mht født-på-nytt. Jeg følger også med på forskjellig mht å studere biblen, dette hentet på Freshmind (FB) – Overskriften for innlegget er “Feil i bibelen?”):

  Vi går til Strongs, det anerkjente oppslagsverket, og ser på det første ordet DEN, i setningen: “den som er født av Gud.”

  Ordet “den” er et personlig pronomen, objektsform, og i tredje person, entall. Det peker på en bestemt person, i dette tilfellet “en som er født av Gud.” Denne personen, født av Gud, beviser at han er Guds barn ved å IKKE synde; ja han får det rett og slett ikke til!

  Men hva sier Strongs? Der ser vi at “den” er oversatt av “PAS” som IKKE er et personlig pronomen som peker på et menneske, dyr eller ting, men det er et ADJEKTIV.

  Et adjektiv er knyttet til substantiv eller pronomen, og beskriver egenskaper ved dem som feks. “smart elev, stort hus, snill mann.”

  Det er en ting er om oversetterne kanskje misforstår et adjektivs innhold når de skal tolke fra datid til nåtid, men å faktisk kutte ut et adjektiv og i stedet sette inn et pronomen kan vel vanskelig forsvares?

  Det endrer jo hele innholdet i setningen til å si at en person som er født av Gud beviser dette ved å ikke synde, der det rett oversatt (slik jeg leser den greske tekste gjengitt i Strongs) skal være:
  Alt av tanker, ord og gjerninger som er født av Gud, er IKKE synd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?