Skip to content

Hva du kan lese i bloggen nå for tiden

Da har bloggen fått flere lesere, etter at jeg tilbød et alternativ til patron-opplegget.
(Og jeg har forøvrig nådd 92 % av neste mål på patron-siden! Jippi!)

Hva som ligger ute til enhver tid, har en tendens til å variere litt fra måned til måned, avhengig av hva som er mitt fokus i øyeblikket.

For nye og gamle lesere følger her en liten oversikt over noe av det dere kan lese nå for tiden …

I likhet med stadig flere Jesus-troende drømmer jeg om en ny reformasjon, en radikal endring av kristen virksomhet her i landet. I den forbindelse tenker jeg litt høyt i en pågående serie kalt “Tanker om veien videre”.

Denne tankerekken er en fortsettelse av noe jeg delte om å være fanget av tradisjoner (vi MÅ ikke nødvendigvis gjøre ting slik vi alltid har gjort dem), om behovet av total nullstilling og de frydefulle forandringene en slik nullstilling kan føre til.

Denne reformasjonen tror jeg dessuten er helt avhengig av at lekfolket kommer på banen!


Foto: Jan Luneborg

Jeg startet et nytt og bedre friluftsliv etter at jeg fikk dilla på Skiforeningens kjentmannsposter. Dere kan lese om alle turene den siste kjentmannsboka har ført meg ut på så langt.

Under sterk tvil la jeg nylig ut manuset til “Snø i helvete” fra 1996, en bok jeg i sin tid trakk tilbake fordi jeg angret sånn på at jeg skrev den. Jeg har skrevet et etterord hvor jeg forklarer hvorfor og hva som skjedde i kjølvannet av utgivelsen den gang.

La den ut fordi mange er nysgjerrige på den. Vet ikke hvor lenge nervene tillater at den ligger ute, så denne bør dere lese i nærmeste framtid dersom dere vil lese den.
Den er forøvrig ganske lettlest. Jeg fikk en gang et fint kompliment fra en fyr som satt i fengsel: “Jeg har lest to bøker i hele mitt liv. SNØ I HELVETE og VEIEN TIL FØRERKORTET.” 🙂

Tiden etter boka, hvor jeg var en del av et miljø jeg i ettertid vil kalle sekterisk, snakker jeg også om i noen videosnutter, for de som ikke gidder å lese.

I dag har jeg et mye tryggere gudsbilde, noe jeg skriver om i innleggene “Om sunne og usunne gudsbilder” og “En selvoppfyllende Gud”.


Foto: Tanja Michelsen

En sjelden gang iblant kommer jeg meg vekk fra tastaturet for å formidle budskap muntlig isteden.

Dere kan lese om den gangen jeg dreit meg litt ut i en preken i Høland ifjor.

Ellers kan dere lese utdrag fra fatterns aller første tale i Sarons Dal, samt hele talen Peter Pretorius holdt i Oslo på 1990-tallet en gang – en av de sterkeste talene jeg har hørt.

Hele filmen “Asfaltevangeliet” ligger ute i bloggen, for de som ønsker å se den.

Bloggen har mange dagboksinnlegg, som ofte er preget av de litt kaotiske omstendighetene i livet mitt. Men midt oppi alle problemer ber jeg mine bønner og lager mine bucket lists for framtiden, mens jeg forsøker å være en positiv realist og holde sånn cirka 60 km/t i livet.

Også prøver jeg å ikke brenne altfor mange bøker, i tillegg til at jeg nyter følelsen av å være nyforelska.

OK, dette var noe av det som ligger ute i bloggen for tiden. Men det er mye mer, så det er bare å skrålle seg bakover.

Og mye mer kommer den neste tiden! Deriblant en god del innlegg om fattern, i forbindelse med at jeg forsøker å fullføre biografien om hans liv. Ellers fortsetter jeg som alltid med en miks av personlig dagbok og tanker om tingene/teologiske dypdykk, ispedd enkelte anmeldelser og reisereferat og ymist anna.

TAKK TIL ALLE SOM LESER!

Facebook Comments
Published inInformasjon

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?