Hjelp oss å få liv i Asfaltevangeliet!

Siden påske handler om oppstandelse, passer det bra å annonsere at Asfaltevangeliet skal gjenoppstå. Det har vært snakk om det i lang tid, men nå er det herved offisielt.

For uinnvidde: Asfaltevangeliet var en lavbudsjettsfilm som kom i 2004, og som flyttet fortellingen om Jesus til Oslo og vår egen tid. Enkeltpersonsforetaket som sto bak gikk dundrende konkurs, og filmen ble aldri det den skulle bli.
Gjennom årene har flere kreative sjeler påpekt at mye kan gjøres med materialet. Den stygge andungen kan bli til en aldri så liten svane.

Den nye versjonen skal i stor grad bestå av scener hentet fra 2004-filmen. Men tempoet skal økes, scener klippes om, lyd forbedres. I tillegg skal det spilles inn noen nye scener og skapes et nytt rammeverk om fortellingen, slik at de gamle scenene utgjør et slags tilbakeblikk i plottet. Det er også scener som ble innspilt sist gang, som aldri ble en del av filmen, men som fortjener en ny vurdering.

Denne gangen skal arbeidet gjøres i regi av den nystartede foreningen Ny Reformasjon. Bli støttemedlem i dag, og få gjerne med deg noen venner også, så hjelper du oss å få fortgang i sakene! (Årskontigenten er på 250 kr, og kan settes inn på konto 1226 91 98190. Send deretter en epost med navn, postadresse og e-postadresse til daglig leder på david.aleskjar@gmail.com, så er du med! Du vil da også bli invitert til en lukket facebook-gruppe, hvor du om ønskelig kan følge arbeidet ganske tett.)

Allerede i 2013 var det planer om ny versjon av Asfaltevangeliet, og det ble foretatt en kronerullingstur til Helvete (som ligger i Østerdalen, og som ikke er særlig varmt).


Pengene ble i etterkant stående på bok, og planer ble av ulike grunner utsatt. Nåværende planer krever ytterligere mammon, men kloke av skade skal det ikke tas opp lån eller lignende. Arbeidet skal skride fremover i nøyaktig det tempoet kassabeholdningen tillater. Så får vi se om det tar ett år eller tre år. Vi har ingen deadline, dette skal være et morsomt overskuddsprosjekt som gjøres med senkede skuldre. Mye skal gjøres på frivillig basis, men ingen skal bli utbrent av arbeidet denne gangen. Vi ser ikke etter investorer, kun donasjoner, da eventuelt overskudd vil tilfalle foreningen.

Om du ikke ønsker medlemsskap i foreningen, men bare gi en gave til filmen, kan samme konto benyttes (1226 91 98190). Men husk å merke betalingen “Asfalt”!

Til sist et lite utdrag fra 2004-filmen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?