Håp om Paulus-film på kino i Oslo?

Det hender jeg lurer på ting. Og da kan det være lurt å spørre de rette folkene.

Og siden kanskje flere lurer på det samme som meg innimellom, kommer jeg til å spørre noen av disse folka i regi av bloggen.
Så kan det bli en slags ny spalte her inne ut av det.

Den første jeg har sendt spørsmål til, er PR-sjef i UIP, Bård Flaen.
Det har nemlig kommet en flunka ny storfilm om Paulus, med Jim Caviezel i hovedrollen (samme fyr som spilte Jesus i “The Passion”). Den har jeg veldig lyst til å se på kino, men det er ikke sikkert det blir så enkelt.

*

Hei Bård, det er dere som distribuerer den nye Paulus-filmen her i landet. Men etter hva jeg har forstått har den kun blitt satt opp i Kristiansand? Hvorfor det?

– Det er en begrenset release, som i utgangspunktet kun går opp på én kino i landet. Noen av kinofilmene våre følger en litt annen lanseringsmodell enn andre. Dette var en film som ikke skulle ha vanlig kinolansering, men i samtale med Kristiansand kino ble det bestemt at den skulle settes opp der.

Hvordan var responsen i Kristiansand, kom det mange på visningene?

– Filmen ble sett av 231 i helgen. Det er en ok åpningshelg. Den gjorde det litt bedre enn “Maria Magdalena” i åpningshelgen i Kristiansand, men vi har hatt lignende filmer som har gjort det bedre også.

Er det noe håp om å få sett filmen i Oslo i nærmeste framtid? I så fall hvor?

– Foreløpig er det ikke noen planer om det, men vi ser an hvordan filmen spiller videre i Kristiansand.

Hvordan har mottakelsen av filmen vært i USA?

– Den åpnet greit i USA, men led nok litt under at det var en annen trosbasert film, “I Can Only Imagine”, som hadde premiere samme helg. Anmeldelsene har vært litt varierende.

Tror du nordmenn generelt er mer skeptiske til filmer med religiøst innhold enn de er i f.eks. USA?

– De er ikke nødvendigvis mer skeptiske, men markedet for trosbaserte film er enormt mye større i USA. Der utgis det en jevn strøm av filmer med religiøst innhold, slik at man i mye større grad får skapt et forum.

Er det flere trosbaserte filmer på trappene som dere har planer om å distribuere?

– De dukker opp på lanseringsplanen vår fra tid til annen når vi får tilbud om dem. Akkurat nå har vi ikke noen på trappene, men vi følger med på hva som kommer, og ser om det er noe som kan passe for det norske markedet.

*

Takk til Bård for info. Da er det bare å håpe at filmen kan bli vist flere steder. Her er forøvrig traileren:

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?