Gratulerer til fattern!


Foto: Fire generasjoner

I dag fyller fattern 73 år. Det er helt sant, ingen aprilsnarr.

Her er fra en tale han holdt julen før han ble 42 …

“Det veldig merkelig det, at hele det norske folk er med å feire Jesus så lenge han er en baby. Jeg prøver ikke å ta fra deg julestemningen, jeg har veldig sans for litt julestemning. Lillemor er riktignok verre enn meg, da. Hun spiller julesanger fra midten av november. Så jeg og de andre brødrene i huset, vi har hatt en … ja, det er godt om dere kan sukke litt for oss, vi har hatt en prøvsom tid nå. Vi har vært igjennom noen runder, vi kan dem alle nå. Vi har hørt hele Sissel Kyrkjebøs, vi har hørt hele Carolas. Vi har hørt på alle de juleplatene som er, har vi!
Og det er greit, det. Jeg skal ikke ta fra deg julestemningen, det er fint med julestemning.

Et godt måltid mat kan det også vanke, vet du. Så bare føl deg fri. Det hører med til vekkelseslivet, det, vet du. “De nøt sin mat”, står det i Bibelen, “med fryd og hjertets enfold”, halleluja.

Når det er sagt, så la meg si: Det er merkelig at Jesus liksom er godkjent, han er helt okey, så lenge man har ham i en krybbe og en stall.
Og okse der og asen sto, hall-e-lu-ja. Da er alt i orden.

Men siden vokste den mannen opp, gikk omkring og helbredet de syke, gjorde tegn og under, stillet stormen, gikk på vannet, kalte mennesker ut fra gravene, løste syndere som andre ville steine, og sa: “Dine synder er tilgitt! Gå bort og synd ikke mer.”
Og han gikk omkring og elsket mennesker, døde på et kors, ble lagt i en grav, og sto opp igjen. Og i dag sitter han ved Gud Faders høyre hånd i himmelen, og er ikke lenger en baby, men en voksen mann. Ikke bare en voksen mann, han er Kongenes Konge og Herrenes Herre, det er hva han er!

Og derfor unner jeg deg det, når du skal feire jul, at du virkelig får feiret JESUS!

Når jeg i år feirer min 42-årsdag, så er det ikke sånn at scenen plutselig er iscenesatt som Sarpsborg sykehus. Og jordmor der og lege sto, hall-e-lu-ja. Og fram med bilder – “dikke. dikke. dikke, se på Åge!”

Nei, når vi feirer min 42-årsdag, så feirer vi den jeg er , ikke sant?”

GRATULERER MED DAGEN, FATTERN! Lover å ikke ta fram bilder fra Sarpsborg sykehus og synge om jordmora di.
Men ETT barndomsbilde kan vi unne oss (fattern er fyren med det djevelske instrumentet kalt fele):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?