Tolkningsnøkler til bibellesningen (YouTube-klipp)

Selv om jeg trives best med å formidle ting skriftlig, ligger det litt babling ute her og der. Blant annet en liten mini-serie med noen grunnleggende tanker om bibelfortolkning.

Her er alle de fem klippene fra YouTube samlet.

Klipp 3 og 4 er for nerdene, og ikke dødsviktig å få med seg med tanke på min røde tråd. Men veit jeg har noen nerder blant dere blogglesere, så må jo servere noe for dere også! I disse bolkene ser vi på verdenen BAK bibelteksten (altså historisk/ideologisk kontekst), verdenen I bibelteksten (i form av enkelte grammatiske utfordringer) og til sist verdenen FORAN bibelteksten – inspirert av boka “Biblical Interpretation: An integrated approach” av W.R. Tate.

I femte og siste del, som er litt mindre nerdete og like viktig som de to første delene, forsøker jeg meg på en aldri så liten oppsummering og konklusjon på mine egne tanker om bibelfortolkning.

Hvis du får noe ut av denne bloggen, må du gjerne bidra til videre skriving og babling ved å bli en patron – eller ved å gi litt driks på Vipps 99 12 36 34. TUSEN TAKK!

2 thoughts on “Tolkningsnøkler til bibellesningen (YouTube-klipp)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?