Finale i 71 Nord

Så var 71 Grader Nord over for denne gang.

Reality er en sjanger jeg ser lite på. 71 Nord, derimot, har jeg fått med meg alle sesonger av.

Programmet har gått gjennom en del radikale endringer i løpet av årene. Noen til det bedre, noen til det verre. En av de fine tingene ved kjendisversjonen, er at det er lite fokus på intriger. Det var deilig når de fjernet konseptet med avstemninger, og dertilhørende allianser og intrigemakeri. Nå er det rene utslagskonkurranser som avgjør hvem som må hjem. Mye bedre.

For hovedmotivet for å se serien, er faktisk å få turtips!

Forresten morsomt at de i denne sesongen brukte nesten en hel episode på Ullensvang Hotell, hvor Dawn og jeg var senest i februar.

Samtidig er det bare å være ærlig på følgende: Enkelte turtips er helt uaktuelle, siden jeg ikke hadde hatt sjans til å gjennomføre. Ekstrem høydeskrekk, samt problemer med å være under vann, gjør at mange utfordringer i programmet er noe jeg ikke ville taklet.

Kan bare sitte i sofaen hjemme og beundre de som faktisk kommer seg opp på disse smale fjelltindene. Som jeg gjerne drar til for å beundre en vakker dag – på avstand!

Kult at finalen i år ble på Svalbard. Der har jeg vært. Jeg vil tilbake.

*

Eliteserien er også over for i år. Innspurten ble dessverre ikke så kul og spennende som håpet. Ikke så morsom som denne dagen her:

Når både 71 og eliteserien er tatt av plakaten, blir det farvel til Discovery+ for denne gang. Må jo velge disse strømmetjenestene med omhu om man ikke skal gå helt i minus. I morgen får jeg ta en siste sjekk og se om det er noe på Discovery+ jeg MÅ få med meg før jeg logger av.
Åpen for tips i så måte!

*

Kjøpe e-bøker?

Bli patron og få fri tilgang til alle mine skriverier?

Driks til bloggen? Vipps 99 12 36 34. Tusen takk!

One thought on “Finale i 71 Nord

  1. Har bladd fort gjennom menyen men fant ingenting du må se. Jeg fant imidlertid et par interessante ting jeg muligens kan tenke meg å sjekke ut – i jula, kanskje: Eva bak sperringene, krimdokumentarserie med Eva B. Ragde, men jeg tror nok jeg heller går for en bok av hennes forfattersøster. Og serien Alt du elsker, interessant og aktuell tematikk. Ligger forresten en sesong av Mythbusters på Discovery, det var et kult program. og så er jo 4 stjerners middag grei tidtrøyte, med enkelte gode kokketips, men det er noe jeg ser på TV Norge. Så David, du får heller logge deg på igjen ved neste sesong av 71 grader nord. Jeg har bare fulgt med de siste årene, og syns årets sesong var helt konge! Håper de skroter team-konseptet for godt, jeg droppet faktisk ut halvveis fordi jeg ble i dårlig humør av all den sytinga og kranglinga – som til alt overmål fortsatte etter at sesongen var over! Jeg syns også at kjendisversjonene av reality gjerne er bedre. Mindre intriger og krangling når folk som er avhengig av å ikke drite seg ut er med. Gjelder forsåvidt Farmen også, selv om noen kjendiser oppigjennom årene har sklidd inn i konseptet og vist sider av seg selv som har skuffet litt. Som Espen Thoresen og Thomas Felberg. Men de var jo morsomme også. Og Felberg er en musikkguru og radiofyr jeg digger å høre på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?