Fin helg <3

En fin helg. Den bød på noen digge fluktmuligheter fra alt jeg står oppi om dagen (og natten). 🙂

FREDAG hadde jeg celebert besøk av verdens deiligste. Vi snakker selvsagt om selveste Dawn.

Vi nøt årets første rekeaften, og fikk et forsprang på påsken ved å se hele NRKs påskekrim “Hendelser ved vann” i en eneste diger, sekstimers jafs. Tenkte å anmelde serien her i bloggen, men siden sekserne og femmerne allerede har haglet i pressen, joiner jeg bare koret med disse enkle ordene: MEGET BRA!!!

Jeg har et forhold til boka fra tidligere. “Hendelser ved vann” av Kerstin Ekman er et mesterverk (i likhet med hennes siste, “Løpe ulv”), og jeg synes serieskaperne har fanget bokas sjel på en god måte. Har forresten lest den på nytt nå nylig, og siden andre gjennomlesning sannsynligvis også blir siste, er boka herved til utdeling til førstemann/kvinn som ber om den. (Behøver ikke være den første og beste, bare den første.)

LØRDAG måtte Dawn dessverre jobbe kveldsvakt, men Victoria og jeg feiret 73-årsdagen til pappa. Eller, far, da. Har fått så mye kjeft for at jeg ønsket å kalle biografien om ham for “Pappas (t)ro”, så jeg har gitt opp kampen og endret tittelen til “Fars (t)ro”. Selv da jeg skrev innlegget “Pappa har da ikke vært taus” til Vårt Land, fikk jeg epost om at de kom til å endre til “Far har …”, fordi “pappa” angivelig var altfor barnslig ordbruk av en på min alder.

Greit nok. Men for meg vil han alltid være PAPPA. I likhet med selveste Gud.

Eller … egentlig er begge FATTERN, når jeg tenker etter.

Uansett, hele gjengen (aka alle mine søsken og deres bedre halvdeler og de fleste av kidsa deres) var samlet, og det er jo ikke så altfor ofte, så det var nice.

SØNDAG dro Victoria og jeg til Kingdomkirken i Vestby. Menigheten hadde invitert til påskelunsj. Vi meldte oss på altfor seint, etter fristen, men en nådemenighet som Kingdomkirken viste nåde og ønsket velkommen.

Norges sterkeste predikant, Thor Ivar Hornnes, på pallplass i Mister Universe i fjor, holdt en forbilledlig ærlig tale. Deilig med predikanter og menigheter som ikke har så mye religiøs image å ivareta, men som sier det som det er. Hykleri var Jesu verste fiende, så kjipt at nettopp hykleriet har blitt kjennetegnet på mye kristen virksomhet.
På denne påskelunsjen slapp vi definitivt denslags. Et møte med mye tårer og ærlighet. Me like. Deilig med alt som ikke er så forbanna stuereint, men som likevel ærer Gud!

Hornnes driver forøvrig bloggen Fresh Mind. Check it out.

Etter dagen i dag tenker jeg på all godhet man møter i menigheter. Ja, ikke bare der. Jeg er heldig, for jeg tror jeg har havnet i de to beste miljøene i hele verden: Menigheter og rockepuber.
Sånn seriøst, de to har mer til felles enn de sannsynligvis er villige til å innrømme. Jeg som har et bein i hver leir, eller rettere sagt begge beina i begge leire, bare sånn annenhver gang, ser tydelig likhetene.
Føler meg så heldig som trives i de to kretsene der, for begge har uvanlig mange fine folk. Eller, folk generelt sett er jo kule, så jeg er muligens trangsynt og sekterisk her nå. Andre opplever kanskje at det er dansebandmiljøet og New Age som har de beste folka. 🙂
Kan egentlig bare snakke for min egen del: Føler meg ekstra oppløfta etter noen timer i benkeradene til en karismatisk menighet eller på barkrakken til en rockepub – i forhold til i mange andre miljøer.

Og sånn seriøst en gang til, hvis du plutselig befinner deg klin aleine og blakk og forlatt i et fremmed land og ikke aner hva du skal gjøre med situasjonen eller livet ditt generelt, så oppsøk enten a) en åndsfylt menighet, eller b) en rockepub.
I løpet av en halvtime har du fem nye venner. Eller kanskje femten.

I bilen på vei hjem fra påskelunsjen nynnet jeg på en gammel låt av et gammelt kristenband, som plutselig kom flytende inn fra Minnehavet. Ikke helt min tekopp musikalsk, men teksten på koret passet så veldig godt til mine følelser der og da:

Gode folk, ass. Overalt. Men aller mest på rockepuber og i menigheter. Så det, så! 🙂

*

Nå er det søndag kveld. Sola går straks ned. Min skjønne datter har dratt til mora for påskeferie, og min vakre kjæreste er i et annet Gokk enn meg.

For å være like ærlig som dagens predikant: Denne kvelden blir tøff. Litt sånn make or break. Mye som må lande i kveld for at ikke mandagen skal bringe totalt kaos. Ja, en smule mer kaos enn det sedvanlige kaoset mitt, foråsirresånn. Men jeg har stått i sånt før, for et par år siden, og da ordnet ting seg i siste liten.
Så jeg bretter opp ermene i tro på at kvelden kan bringe mirakler. Jeg er en ukuelig optimist, selv om jeg også er realist.

MEN: Skulle noen vite om noen forskuddsbetalte jobber innen f.eks. språkvask, korrektur, oversettelse eller andre redaksjonelle jobber som kan utføres på maks halvtid fra et hjemmekontor utover våren og sommeren, så er dette virkelig kvelden hvor man kan få noen UVANLIG gode timepriser. 🙂 Ta kontakt på david.aleskjar@gmail.com for å gjøre tidenes deal. Og en god gjerning samtidig. Win-win.

Ellers er jeg (som alltid) takknemlig for alle som vil bli patroner. Dere roler gata. (Som patron får du passordet som åpner ALLE innlegg i denne bloggen, samt en kode som gir deg fri tilgang på alle mine e-bøker.)

Påske-driks til bloggen (Vipps 99 12 36 34) er heller ikke å forakte.

Sjekk ellers ut NY REFORMASJON. Her skal det snart skje mye action, uavhengig av min egen situasjon. Oh yeah og ugabuga. Bli med fra starten av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?