Et råd fra Outlaws til kristne forkynnere

Snart igjennom hele bunken av gamle talekassetter av fattern nå. Her er dagens gjengivelse fra en tale, en bolk som går litt i tråd med min babling om bibelfortolkning.

Gratulerer til dere alle, med at dere lever nå! De gammeltestamentlige profetene så bare smakebiter av det som skulle komme, uten å selv komme inn i det. Tenk så heldig du er, som ikke bare lever etter korset og forsoningen, men til og med etter pinse! Gratulerer!

I den forbindelse må jeg si noe ærlig. Jeg synes det er herlig med all slags forkynnelse. Men jeg skjønner ikke hvorfor folk driver i gamletestamentet hele tiden. Inklusive den uka vi nettopp har hatt, det er gammeltestamentlige tekster hele tiden. Og det er jo greit nok.
Men HERLIGHETEN er jo her, etter korset. Det er jo DER vi må kikke inn.

Jeg vet at alt det før der er forbilder på herligheten, og det er fint å granske de symbolene og finne ut av prinsippene som var der. Jeg blir velsigna av det, og tror hele Skriften er innblåst av Gud.
Men sånn generelt, til deg som preker Guds ord: Du bør ikke holde på å bare frustrere folk med gammeltestamentlige greier hele tiden! For vi er nytestamentlige kristne, som lever etter korset og forsoningen.

Egentlig burde mange karismatikere bare fått et nytestamente for en stund, skjønner du. Utdeling av nytestamenter til karismatiske predikanter, det hadde vært et bra misjonsprosjekt! Hehe.

Vi har barn i huset, og Madeleine fikk nettopp en bibel til konfirmasjonen. Hun ble jo helt forvirra av å lese en del av de tinga som står i den boka. Det er ting der som det ikke er noen vits for en femtenåring å lese, om sædavgang og rene og urene dyr og alt det der. Det står masse rart!

Forresten, jeg snakket med en biker nylig, i forbindelse med et bryllup og motorsykkel-treff i Tyskland. Han var frelst, men han ville ha det litt moro med meg, så han latet som om han ikke var det. Han kom bort og sa: “Jasså, så det er du som er presten her i dag. Ja, jeg fikk en bibel av presten en gang, og begynte å lese på side 1. Det som fulgte var bare krig og blod og skikkelig tøffe greier. De var noen gærninger, alle de man leste om. Så jeg gikk tilbake til presten og sa: “Det var da en forferdelig bok du ga meg! Verste boka jeg har lest! De hogger jo huene av hverandre og skjærer av forhuder på folk og holder på! Selv ikke jeg som medlem av Outlaws har gjort så røffe ting som det der. Vi er tøffinger, men skjærer da ikke forhudene av 250 mann, liksom, for så å legge dem fram for klubbpresidentens føtter. Boka er jo barbarisk!”

Presten hadde svart: “Ja, jeg skjønner hva du mener. Men du skjønner, du må ikke begynne på side 1, du må begynne litt lengre ut i boka. For der finner du Jesus.” Bikeren hadde blitt anbefalt å begynne med Johannesevangeliet. Der oppdaget han Jesus, og etterpå tok han imot Jesus. Han var fortsatt en tøffing og med i Outlaws, men fylt av Den hellige ånd. Han hadde også blitt medlem av en lokal pinsemenighet i Tyskland, Pfingstgemeinde et eller annet.
Han ba meg fortelle det til menigheten min i Norge, at jeg hadde møtt en åndsfylt kristen som hadde merket at Jesus lever – midt i en motorsykkelklubb som Outlaws.

Vi hadde en lang prat, men hans glimt-i-øyet hilsen til meg på slutten, var: “Pass på det, at hvis du gir folk en bibel, så ikke gjør det uten instruksjoner om hvor de skal begynne å lese! For selv jeg holdt på å gå meg helt fast i alle krigene og brutaliteten.”

Så det er dagens viktigste appell som jeg herved gir videre til alle dere forkynnere – fra et medlem av Outlaws!”

One thought on “Et råd fra Outlaws til kristne forkynnere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?