Et forsøk på en rolig start

Bloggtallene fra 2022: 1 042 561 besøk, fordelt på 89 826 unike besøkende. Glad for alle dere som leser!

De beste dagene er gjerne de som får en rolig start. Når man ikke må hive i seg kaffen så fort at man brenner seg på tunga og heseblese videre fram til en lunsjpause man ikke engang rekker å ta.

Innbiller meg at noe av det samme kanskje kan gjelde for et år. At et godt år bør starte med senkede skuldre, hvor farten øker sånn sakte men sikkert de aller første dagene. Man må jo rekke å “våkne” opp til nye år også, ikke bare til nye dager eller uker.

Det er mye å ta tak i. Valg som må tas. Avtaler som skal gjøres. Branner som må slukkes. Fokus og retning som må etableres.
Men livet har lært meg at stress sjelden er konstruktivt. (Har dessuten fortsatt legeforbud mot stress, når jeg tenker etter.)

Tillater meg derfor tid til refleksjon nå på nyåret. Til bønn. Til planlegging. Til å tygge maten ordentlig før jeg svelger den. Leser artikler framfor å skumlese dem. Koser meg med avisene (det vil si, med de få nyhetene det går an å “kose” seg med). Leser tidsskriftene og bladene som kom i fjor, og som jeg ennå ikke har rukket å lese. Nytt fra Østmarka. The Writer. Natur & Miljø.

Har jo levert et manus i år allerede, så er innafor å puste rolig noen dager og la maskineriet komme igang som et gammelt damplokomotiv, hvor rytmen tar seg stadig opp helt til man finner marsjfarten.

Før eller senere går det jo garantert i hundre uansett.

*

Ellers preges sinn og tanker på nyåret av den ekstreme ulvejakta som foregår på blant annet svensk side av Finnskogen. Mer om det senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?