Endetid på kontoret


Foto: Roar Eriksen

Jeg har fortsatt et håp om å dra til Patmos i uke 39, altså om bare to uker. Patmos, øya hvor den forviste fangen Johannes fikk sin famøse åpenbaring for snart 2000 år siden.

Dawn har tatt seg fri, og alt er i grunnen klappet og klart – bortsett fra spenna. Jobber med saken.
Og noe spenn har vi jo, takket være rause bursdagsgaver, så en eller annen tur den uka blir det uansett! Vi har B-, C- og D-planer, som heller ikke er noen nedturer.

Likevel er Patmos fortsatt hovedmålet – ikke minst fordi en tur til vil være gunstig for min snart ferdige bok om øya og skriftet som har sitt opphav derfra.

Nevnte bok skal omhandle en rekke endetidsteorier og være en slags teologisk reisebok. En bok om Patmos og Johannes Åpenbaring – og om en del av de raringene som gjennom historien har ment å forstå begge to fullt ut.
En bok som forsøker å gjøre tunge emner så enkle som mulig. Som balanserer mellom noen heftige dypdykk og trivielle reiseanekdoter.

I bursdagen min forrige uke fikk jeg – i tillegg til en rekke bidrag til reisekassa – følgende bok:

Snakk om innertier av gave. Akkurat det der jeg studerer disse dagene. Nerdemateriale som er perfekt for yours truly!

Sånn grunnleggende, enten man snakker om Johannes Åpenbaring, Jesu endetidsprofetier eller profetiene i Daniels bok, som alle er forbundet på et vis, kan man dele de fleste fortolkere inn i to leire – nemlig de som tror profetiene allerede er oppfylt og de som fortsatt venter på at de skal oppfylles.

Skal behandle begge syn med respekt, selv om jeg under arbeidet med boka har endt opp med å tenke at førstnevnte har mest for seg.

Det blir mye endetid og Åpenbaringen i bloggen de nærmeste to ukene, siden sinnet er innstilt på Patmos i øyeblikket.

I mellomtiden kan dere jo eventuelt lese denne.

*

P.S.! Har visst plutselig kommet dit hvor innboksene på Gmail faktisk er fulle. Visste ikke at det var en greie. Innbilte meg liksom at man kunne motta ubegrensa med e-post. Dengang ei.

Kanskje begynne å lese og slette litt innimellom slagene, da! 🙂

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?