Evigunge Iggy

Er så digg når gamlegutta imponerer så til de grader.

Altså, Iggy. Første gang jeg så ham, var på begynnelsen av 90-tallet. På Kalvøya. Hadde null forhold til fyren da han gikk på scena, var der i utgangspunktet for å se oppvarmingsbandet.

Ble blodfan på cirka 37 sekunder.

Få dager etter var det å kjøpe plater og oppdatere seg på hva man hadde gått glipp av så langt.

Nå er fyren 75 år. Og kommer med en ny skive som i mine øyne er på topp 5 av alt han har utgitt. “Every loser” oser av energi og overskudd; vi får alt fra beinhard rock til digge ballader. Mye er in your face, Iggy på sitt aller, aller beste.

At det er en dude på 75 som står bak låter som “Frenzy” og “The Regency” er mildt sagt imponerende. Er noe med råkkenråll som gjør enkelte evigunge, dersom de bare overlever de første 27.

Må nå seriøst vurdere en tur til Bergensfest til sommeren. Når man skal se artister på 75 som nylig har utgitt noe nytt, vil man i de fleste tilfeller håpe at artisten spiller mest gammelt materiale.

Ikke så i dette tilfellet. Jeg håper virkelig på mange låter fra sisteskiva i Bergen, dersom jeg får dratt dit.

Og selv om Iggy er evigung … om man ønsker å se fyren i råkkenråll-storform enda en gang, kan det jo faktisk hende man bare har tida og veien. Kan ikke ta gamle rockehelter for gitt lenger.
Selv om Iron Maiden heldigvis tar grisefeil i påstanden om at only the good die young.

UPDATE: Nå er fyren annonsert på Tons of Rock også!

2 thoughts on “Evigunge Iggy

    • Har blitt en del konserter med den gubben gjennom årene, så mulig jeg blander litt. Men var det den hvor han tryna på grunn av ølsølet etter oppvarmingsbandet da han kom inn, slo seg mot monitoren og fikk et kutt som blødde ganske lenge, men bare fortsatte konserten helt uanfektet, uten å så mye som å ense kuttet et eneste sekund? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?