Deilig helg og tøff mandag

Da er det en ny uke, og jeg har lagt bak meg en fin og spennende helg.

LØRDAG var det innflytningsfest hos Roar og Hege på toppen av Varderåsen. De har bodd der i fem år. Selv om de ikke er så ille som meg, som har juletreet fra 2021 på verandaen, har de også såpass travle hverdager at de har blitt liggende litt etter med tanke på den planlagte innflytningsfesten. Derfor tok de den like godt nå. Hvorfor ikke?

Det rause paret hadde kjøpt inn alt av drikkevarer og snacks til de rundt 35 gjestene. Når det gjaldt antrekk, hadde de gitt følgende Nirvana-tekst: “Come as you are”. Blir alltid glad når det står sånt på invitasjoner, for jeg hater å pynte meg. Husker jeg var i et bryllup en gang (Ann Eline og Torstein), hvor de hadde gitt samme beskjed i selve festinvitasjonen. Jeg var den eneste som tok dem helt på ordet. 🙂

Jeg måtte dra fra innflytningsfesten svært tidlig, som første gjest, noe som krevde alt av selvdisiplin. SØNDAG FORMIDDAG skulle jeg holde en tale i Kingdomkirken i Vestby, og jeg ønsket å få nok timer på øret mellom festen og gudstjenenesten.

Alltid hyggelig å besøke Kingdomkirken. God atmosfære. En gjestfri og raus menighet. Emnet mitt var “Brennende hjerter og senkede skuldre”. Jeg følte (som vanlig) at jeg kløna vel mye i talen min. Men som sagt, Kingdomkirken er en raus gjeng, så det vanket varme og rosende ord etterpå. De hadde nok gitt rosende ord uansett, kjenner jeg dem rett.


Foto: Elin Stillingen

Jeg lærer fra gang til gang, og tar med meg følgende gode følelse: Jeg er ikke lenger like nervøs bak talerstolen, og det hele gir faktisk mersmak. Gleder meg allerede til neste gang, hvor det nå enn blir.

*

Kingdomkirken var forøvrig menigheten hvor jeg holdt min første tale på et par tiår. Det er noen år siden nå. De hadde lagd kake og greier.

Den gangen var jeg også på en fest kvelden i forkant. Det var nemlig tid for den årlige quizen på grendehuset her borte. Utpå kvelden ble det intern konkurranse mellom bordene om å stable de høyeste bokstårnene. En ved vårt bord hadde en morsom hatt som jeg fikk låne litt, og kompis Jan benyttet anledning til litt humor:

Siden den gang har det gått sport i det. Hver gang jeg skal holde en tale et sted, kjører noen bilde av meg med øl/vin dagen før. Så også i helgen:

Jeg har nå forstått at det ikke er alle som synes dette er særlig morsomt. At de faktisk oppriktig tror det er en fyllesjuk mann som holder preken dagen etter. Noe jeg kan berolige med at ikke er tilfelle. Jeg er takknemlig for alle prekenoppdrag og tar dem høyst seriøst.
Kanskje jeg må be kompiser slutte med denne noe interne vitsen, så slipper jeg sure kommentarer om akkurat DET.

Men noen sure kommentarer vil man alltid få, uansett, hver gang man stikker hue fram. Sånn er kristenheten, og resten av menneskeheten forøvrig, skrudd sammen. Det er ALLTID noen surmagede som vil kommentere om det meste, og det er som regel folk man ikke kjenner. Noen av dem er dessuten troll.

Kingdomkirken fikk til og med kommentarer på at jeg viser “djeveltegn” på annonsebildet deres! 🙂

Ja, det er ille! Verdsligheten har inntatt Guds hus! Ikke bare har jeg latt meg forlede til å bruke satantegn, men her om dagen så jeg en kristen med SLIPS! Jeg ble forferdet! Alle veit jo at enkelte slips er formet som en pil ned mot helvete, og at alle slips symboliserer restene av tauet Judas hengte seg i! Vi trenger omvendelse i kristenheten! Ååååå!

Slapp av, skal ta pillene mine nå.

Nå venter en uke med ganske mange utfordringer. Denne mandagsmorgenen bades i noen desperate bønner til Gud og kreditorer, og jeg går noen runder rundt i leiligheten mens jeg snakker med meg selv og fiktive rådgivere i håp om å finne noen snarlige løsninger og gode ideer (slike kommer sjelden mens jeg står stille). Og sender ut jobbsøknader (trenger du oversettelser, språkvask, korrektur, ghostwriting eller tekster? – david.aleskjar@gmail.com)!

Håper din ukestart har litt mer hvilepuls, og at uka i det store og hele ender opp som veldig fin for oss alle!

God bless, og takk for at du leser bloggen min! Husk at jeg kjører live-sending på YouTube-kanalen min førstkommende onsdag kl 21.

*

Driks til bloggen? Tusen takk! Bruk gjerne Vipps 99 12 36 34.

2 thoughts on “Deilig helg og tøff mandag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?