De gamle er eldst – og takk for det!

Det er deilig å bli skikkelig positivt overraska. Alice Coopers rockeshow var uendelig mye bedre enn antatt.

Altså, jeg har alltid likt fyren og så fram til konserten. Det var jammen på tide å se ham live etter alle disse årene. Tidligere har det alltid kommet noe i veien når fyren har gjestet hovedstaden.

Men jeg hadde egentlig lave forventninger, selv om jeg visste det ville bli en kul kveld. 22 rockelåter framført av en 74-åring? Jeg så for meg at det ville bære, men nesten briste. Anmeldelsene fra England var lunkne. Et par live-opptak jeg nylig hørte, gjorde også at jeg stålsatte meg for skjærende falske fremføringer og radbrekkinger av gamle låter. Så også for meg at gamlefar ville benytte seg av trikset som enkelte andre bruker hyppig, nemlig å la publikum synge de tøffeste partiene selv.

Så feil kan man ta! Alice Cooper – eller Vincent Damon Furnier, hvis du skal være en særing – var i full vigør, og sang rett og slett klokkerent og med fullt trykk.

Hitsene kom på rekke og rad, sammen med enkelte nyere låter, til glede for det som vel må være et av Spektrums mest aldersvarierte publikum noensinne. Her hadde folk tatt turen fra både gamlehjem og barneskoler. Alice ble som vanlig halshugget, før han gjenoppsto fra de døde og spilte videre, godt flankert av tre gitarister, deriblant Nita Strauss. Alice fikk dessuten besøk av kona, som kom inn for å piske ham litt, men som raskt ble fratatt pisken.

Det er noe med enkelte gamle rockere, ass. De holder stilen på utrolig vis. Begynner å mistenke at råkkenråll-livet egentlig er ekstremt sunt. Enkelte av ungdomstidens helter er jo faktisk bedre nå. Jeg blir imponert, og takknemlig for at enkelte ikke pensjonerer seg før de stuper på scena.

Takk for en digg konsert, herr Cooper. Glad jeg tok turen. Takk for at du satte sommeren 2022 sånn i gang for alvor! For du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart på sommarn och gör lite somrigt – og det er som regel et band som må gjøre det for min del.

Her er setlista fra konserten:

Feed My Frankenstein
No More Mr. Nice Guy
Bed of Nails
Hey Stoopid
Fallen in Love
Be My Lover
Go Man Go
Under My Wheels
He’s Back (The Man Behind the Mask)
Go to Hell
I’m Eighteen
Poison
Billion Dollar Babies
Roses on White Lace
My Stars / Devil’s Food / Black Widow (band only)
Drum Solo / Black Juju
Steven
Dead Babies
I Love the Dead
Escape
Teenage Frankenstein

Encore:
School’s Out
(with Another Brick in the wall)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?