Ch-ch-ch-ch-changes


Foto: Roar Fosse Eriksen

GOD FREDAG!

Helt siden jeg begynte å blogge for sånn cirka 15 år siden, har det vel aldri gått en hel januar og februar uten at jeg har foretatt drastiske endringer i bloggen. I keep reinventing myself, som det heter, og det skjer gjerne på nyåret, etter at mange gamle innlegg er slettet.

2019 kan ikke være noe unntak. Så nå skal dere høre …

Bloggen har de siste årene vært altfor preget av problemstillinger som angår enkeltavsnitt i bøkene jeg skriver på. Fordi jeg er nysgjerrig av natur, liker jeg å dykke dyyyypt inn i enkelte ting. Det innebærer at jeg gjerne leser x antall bøker og er i en drøss debatter – før jeg endelig føler at jeg har mitt på det tørre når jeg skriver de tre stusslige setningene i manus. (Nåde den som sier at jeg ikke har gjort research!)

MEN. Problemet er at en del av mine lesere dermed tror hele livet mitt dreier seg om snevre teologiske debatter, om “hvordan nattverdsfeiringen har blitt ødelagt av sakramentalismen” og “hvorfor vigsling av bygninger er et okkult fenomen” og denslags.
Men livet mitt er faktisk ganske mye annet enn slike problemstillinger. Det er ikke slikt som går rundt og kverner i hue på en vanlig hverdag.
Faktisk.

Og denne bloggen heter tross alt Davids liv. Ikke Davids research og tankekladder til de mest perifere avsnittene i kommende bøker.

Jeg vil ikke at den kun skal være leselig for spesielt interesserte blant mine venner, de som gidder å lese 5476 ord om “dåpsliturgiens forbannelse” på en vanlig onsdag fordi de ikke har bedre ting å finne på.

Samtidig er det gjerne disse mest smalsporede innleggene som får flest delinger og likes, siden bloggen tiltrekker seg folk som er like nerder som meg. (Og vi er jo faktisk noen Jesus-anarkister her i landet.) Dessuten er det ofte mye hjelp og innspill å få fra leserne, som bringer tanker til torgs som ikke har vært innom hjernen min inntil da.
Det gjør det jo fristende å fortsette å legge ut slikt.

LØSNING FUNNET!
Fra nå av skal bloggen ha en langt mer hverdagslig tone og leve opp til navnet sitt. Den skal gjenspeile min faktiske hverdag. Det blir kortere innlegg, om mer allmenne problemstillinger enn “objektiv kontra subjektiv forsoningslære”.
Likevel vil innlegg av sistnevnte type fortsette å komme, men da som lukkede innlegg som kun kan leses av patroner, som jo allerede støtter mine bokprosjekter i utgangspunktet. (Patron-innlegg slettes forøvrig hver gang jeg kommer fram til de tre setningene jeg nevnte.)

Jepp. Da veit dykk det. Langt lettere hverdags-blogging fra nå av (pluss ramsalte meninger fra tid til annen), men fortsatt mulighet for skikkelige dypdykk for dere patroner. 🙂

Facebook Comments
Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?